Historie i Ile-de-France

Ile-de-France er den mest folkerike regionen i Frankrike, og huser flere departement, inkludert nasjonens hovedstad Paris. Over 42 millioner besøkende reiser hvert år til Paris for å oppleve byens sjarm og regionens historie. Med et feriehus i Ile-de-France kan du oppleve alt regionen har å by på på nært hold.

En velstående region

Regionen har sitt navn fra vikingspråket, og har siden det 11. århundre vært maktsenter i Frankrike. Oppdag steder som dateres helt tilbake til 13.000 f.Kr. i Seine-et-Marne og Essonne. Velstanden i Ile-de-France går tilbake til erobringen av Julius Cæsar i år 52 f.Kr., og det var på denne tiden at den første infrasktrukturen ble bygget, og Paris ble en sentral kjerne. Turisme er i dag blant de viktigste faktorene til at Ile-de-France er en velstående region.

Se Notre Dame fra feriehuset i Ile de France

Godt organisert infrastruktur

Under regimet til Clovis i det 5. århundre ble Paris hovedstad i regionen. Det fortsatte det å være til regimet til Louis XIV, som gjorde Versailles til landets nervesenter og bygde et praktfullt slott i byen. Etter revolusjonen endret regionen seg, og takket være byggingen av et effektivt og strukturert jernbanenettverk kan du nå enkelt ta deg rundt i regionen.

Oppdag regionens mesterverk

Det er ikke tilfeldig at Paris er den mest besøkte hovedstaden i verden. Med en leilighet i Ile-de-France kan du oppdage skattene i Paris og dens omgivelser. Eiffeltårnet, Notre Dame, Versailles, opplevelsene står i kø. Byer som Giverny og Auvers-sur-Oise der Monet og Van Gogh holdt ferie er også verdt å legge turen innom. Lev deg inn i regionens historie med et sommerhus i Frankrike.