Matopplevelser i Ile-de-France

Hver region av Frankrike inneholder utrolige kulinariske skatter som alle vil nyte under et avslappende opphold. Ved feriehusutleie i Ile-de-France er kanskje ikke kjøkkenet det du umiddelbart tenker på, men her er det absolutt nok lokalproduserte produkter til å tilfredstille smaksløkene.

Gastronomiske opplevelser i Paris-regionen

Regionen har alltid vært et område hvor de kongelige har reist for avslappende ferier i Frankrike. Som dem kan du nyte lokalproduserte delikatesser, som Argenteuil asparges, kirsebær fra Montmorency, sopp og pærer, alle skatter fra den omkringliggende naturen. Blant de søtere godbitene finner du blant annet lokalproduserte sjokolander og sukkerstenger, og berømte oster som Brie de Meaux.

Fransk mat har et utmerket rykte, og det er selvsagt ikke uten grunn. Tilstedeværelsen til de kongelige gjennom tidene har satt spor, og lokale spesialiteter er ofte basert på lammegryte, kalvekjøtt eller biff Mironton. Og som ellers i landet finnes det også i Ile-de-Frande en rekke nydelige viner du kan oppdage.

Fantastiske desserter

I Ile-de-France kan de virkelig bakverk. Leier du en ferieleilighet i Frankrike og besøker regionen kan familien samles rundt bordet og oppleve kulinariske klassikere til alle måltid. Blant de søte verkene som står frem i Ile-de-France er kremet Paris-Brest, Opera-sjokoladen, den tradisjonelle sjokoladekaken og Nanterre brioche. En reise til Ile-de-France er en fantastisk reise for smakssansene!