Aktiviteter og attraksjoner på Korsika

Korsika finnes det mye mer å oppleve enn de eventyrlige strendene og buktene, det milde klima og den fremragende maten. Det gjelder bare å oppdage hele den lange rekken av severdigheter og attraksjoner som øyen har å by på. Noen av dem har vi listet opp her for deg, slik at du får mulighet til å planlegge ferien din skikkelig fra begynnelsen av.

Vi ønsker deg allerede nå en fantastisk ferie i Frankrike som sikkert vil gi deg mange fine minner å ta med hjem.

Lei feriehus nær attraksjoner og aktiviteter på Korsika

Bonifacio

Denne gamle festningsbyen er en opplevelse der den troner over havet på toppen av en 60 m høy klippe. Takket være sin uvanlige beliggenhet har den vært beskyttet mot vær og vind og tidligere fiender. Det enorme utsynet man har fra mange av stedene i byen, er fantastisk. Helst bør du utforske denne byen med sine trange gater til fots. Utallige butikker og restauranter lokker stadig de besøkende igjen og igjen.

San Michele de Murato

Denne pisaiske kirkes grønn-hvite murverk er lagt i sjakkmønster og utgjør et helt spesielt skue. Kirkebygget står fritt på en eng langs veien D5. Vidunderlige skulpturer dekorerer gudshuset som er blant øyens skjønneste. Det lønner seg alltid å ta turen hit.

Place César Campinchi

Alt hva hjertet begjærer, finner du på markedet på den kjente Place i Ajaccio. Selgerne lar deg gjerne smake på de korsikanske spesialiteter. Markedet holdes alltid på formiddagen (untatt mandager).

Sartène

Denne lille landsbyen på oppsiden av elven Rizzanese har en helt spesiell korsikansk atmosfære som du ikke noen andre steder føler så sterkt som her. Sartène er i grunnen en munter by, men man værer likevel en viss dunkel stemning når man vandrer rundt i de små gatene og smugene. Delingen av byen, som skjedde for lenge siden, førte til at bydelen Borgo utviklet seg til et fattigstrøk, mens de mer velhavende ligurerne holdt til i gamlebyen. Husene i Sartène virker som om de er bygget rett inn de bratte skrentene og gir dermed et inntrykk av å være en del av et festningsanlegg.

Filitosa

Den som interesserer seg for arkeologi, bør absolutt ta en tur til utgravningsplassene i Filitosa. Funnene her er opptil 3.000 år gamle og viser bl.a. bautasteiner, skulpturer og en landsby fra den yngre steinalder. Etter at dette stedet ble oppdaget i 1940-årene har det gitt mange viktige opplysninger om det tidligere liv på øyen.

Porto

Porto er en liten fiskerlandsby med en vakker beliggenhet innerst i den nydelige bukten med samme navn. Porto-golfen står oppført på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder. Mye takket være det imponerende lys- og fargespillet i bukten er Porto blitt et populært feriemål. Herfra har man også en flott utsikt over havet og klippene.