Aktiviteter og attraksjoner i Languedoc

Uansett om du foretrekker sol- og strandliv, historiske klostre og borger eller fotturer langs pilegrimsruten Jakobsveien, så har regionen Languedoc-Roussillon mye å by på. Her har vi satt sammen et utvalg av attraksjoner og severdigheter som kan gi litt avveksling under feriehusoppholdet i Frankrike. Dermed kan du trygt begynne å planlegge ferien.

Lei feriehus i Languedoc-Roussillon

Montpellier

Hovedstaden i regionen Languedoc-Roussillon er blant Frankrikes mest populære byer. Elegante villaer i renessansestil, stille og koselige caféer med sydlandsk atmosfære: her kan man utvilsomt leve livet - eller feriere. På eksemplarisk vis er områdets kultur- og tradisjonsarv blitt kombinert med moderne arkitektur. Året rundt avholdes det festivaler og andre kulturelle arrangementer. Også gastronomien og mattradisjonen er her utsøkt. Opplev denne enestående byen ved Middelhavskysten.

Klosteret Gelonne i Saint-Guilhem-le-Désert

Gelonne-klosteret stammer fra 800-tallet og viser et skoleeksempel på den romanske arkitektur. Her oppbevares rikholdige skatter. Klosteret hører utvilsomt til regionens mest betydningsfulle kulturelle og åndelige sentre, der det ligger langs den gamle pilegrimsveien til Santiago de Compostela som står oppført på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder.

Grotte des Demoiselles

Grotte des Demoiselles utgjør en av områdets de mest imponerende severdigheter. Grottens hovedsal fremviser tallrike søyler og et gigantisk mål på over 45 meters høyde og mer enn 100 meters bredde. Om sommeren danner den svale luften i hulen en behagelig omgivelse. Grotten ligger ikke langt unna Les gorges du Tarn (Tarn-kløftene) og Corniche des Cévennes (fjellmassivet Cevennene).

Musée-Parc des Dinosaures de Mèze

Denne parken er ikke bare noe for dinosaurerfans. Den er den største i sitt slag i Europa og gir en ytterst levende og anskuelig fremstilling av disse forhistoriske vesenene som regjerte på vår planet. Begi deg utpå en spennende tidsreise. Parken holder åpent hele året rundt.

Grotte de la Clamouse

Enda en spektakulær dryppstenshule befinner seg ved foten av Larzec-platået, ca. 35 km fra Montpellier. I området Bas-Languedoc er denne den største i sitt slag. Spesielt kjent er dens aragonitdryppstener.

Akvariet i Cap d'Agde

I dette akvariet kan man i tillegg til Middelhavets egen fauna også beundre tropefisker, koraller, haier og andre havdyr. De 30 bassengene som stadig forsynes med friskt sjøvann, skaper et miljø som ligger temmelig nært opp til sjødyrenes naturlige omgivelsene. Gå ikke glipp av dette unike showet! Akvariet holder åpent hele året rundt.

Phare de la Méditerranée

I dag holder et moderne seminar- og konferansesenter hus i det tidligere vanntårnet som således besøkes av de mangfoldigste grupper. Tårnet har en høyde på 45 m, og dets glassbedekte utkikksplattform skaper en 360º-utsikt som kan ta pusten fra en; herfra ser man både langt inn i innlandet og utover Golfe du Lion (Løvebukten).

Katedralen i Maguelone

Allerede på 500-tallet innehadde denne katedralen i romansk stil status som bispesete. Gjennom århundrenes løp ble den ombygget diverse ganger. Hit valfartet stadig de romerske paver, før bispesetet på 1500-tallet ble flyttet til Montpellier. I dag holder et senter for mennesker med lærevansker til i katedralen som ligger rett ved sjøen, ca. 4 km vest for Palavas-les-Flots/Phare de la Méditerranée.