Aktiviteter og attraksjoner i Loire-dalen

Loire-dalen tilbyr en hel rekke severdigheter og aktiviteter i et eventyrlig landskap. Fra spennende museer via historiske bygg til actionladede fartskonkurranser kan man virkelig velge mellom det aller meste. Her har vi samlet sammen et utvalg av de mest kjente attraksjonene for deg, slik at du riktig kan begynne å planlegge feriehusoppholdet ditt. Således blir virkelig hver og en tilfreds i ferien.

Musée Robert Tatin i Cossé-le-Vivien

Tenker du å leie et feriehus i Loire-dalen med familien, bør Musée Robert Tatin stå på listen over ting å se. Du kommer til å bli forbløffet når du ser disse utrolige skulpturene til kunstneren Robert Tatin. De er speilbilder av hans liv samt kreative personlighet. Det noe annerledes museet viser statuer fra Påskeøyen og inviterer deg samtidig til å dykke ned i en verden full av fantasi. I hagen foran huset finner man også graven til denne kunstneren som døde i 1983.

Parc oriental de Maulévrier

Parken med sine flotte hager er holdt i japansk stil og den største i sitt slag i Europa. Nyt den rolige og avslappende stemningen, mens du spaserer rundt på de små veiene og stiene. Opplev og erkjenn til fulle dette parkanleggs ynde og gratie med alle dine sanser og evner.

Abbaye de Fontevraud og andre religiøse tidsvitner

Med klosteret Fontevraud er det snakk om Europas største klosteranlegg. Klosteret ble grunnlagt i det 12. århundre og har siden den tid gjennomgått stadige ombygginger og utvidelser, slik at det i dag huser mange ulike arkitektoniske stilretninger.

Men også andre klostre fremviser den dag i dag en rikdom av religiøse kulturskatter, slik som f.eks. Abbaye de l'Épau med sine skjønne kirkevinduer eller klosterruinene i Maillezais.

Musée des Beaux-Arts d'Angers

I en gammel herregård fra det 15. århundre finner du Museet for de skjønne kunster i Angers. Museet ble grunnlagt allerede i 1801 og huser i dag en betydelig samling kunstskatter av bl.a. Monet, Picasso, Chagall og Kandinsky.

Den historiske temaparken Puy du Fou

På ferie i Frankrike er den historiske temaparken Puy du Fou virkelig verdt å få med seg! Begi deg utpå en tidsreise og opplev antikkens gladiatorkamper og vognløp, middelalderens vikingraid, et gigantisk kavaleriangrep på en renessanseborg og mye mer. Over et område på 40 hektar (størrelsesorden 60 fotballbaner) blir du vitne til utrolige fremføringer og animasjoner som kan ta pusten fra mange og enhver. Ved mørkets frembrudd opplever du et spektakulært show som forteller legenden om Puy de Fou. Parken holder åpent fra april til september.

Ikke bare for hesteelskere: Cadre Noir i Saumur

Opplev en fortryllende demonstrasjon av ridekunst i École Nationale d'Équitation. Den totale harmonien mellom dyr og menneske er allstedsværende under oppvisningene til skolens rytterkorps Cadre Noir. Bli vitne til skjønnhet og ynde, en gjensidig og symbiotisk enhet mellom hest og rytter. Cadre Noir viser sine kunster hver annen torsdag i måneden (fra april til september).

I fartsrus: 24 heures du Mans

Under 24-timersløpet i Le Mans er det ingen som forblir sittende på sine stolseter. Motorer drønner bokstavelig talt døgnet rundt, det pure adrenalin ligger i luften. På verdens lengste strekning viser speedometeret opptil 300 km/t. I april starter motorsyklene, i juni bilene og i oktober lastebilene.

Vi ønsker deg allerede nå mye moro og et avslappende opphold i ditt NOVASOL feriehus.