Vin og vingårder i Midt-Frankrike

Midt-Frankrike har at et sterkt landbruk siden antikken. Dyrking av vinstokker har foregått gjennom svært lang tid, takket være tilstedeværelsen av mange klostre, og er fortsatt i dag en av flaggskip produktene i regionen.

Hvis du bestemmer deg for å feriere i Midt-Frankrike, vil du være midt i hjerte av vindistriktet. Test ut den deilige vinen, Bourgueil, en fin rødvin eller Vouvray, en hvitvin som vanligvis drikkes med aperitiff eller med kjøttpålegg. Ikke langt unna, i Sancerre, kan du besøke en vingård som dateres tilbake til antikken. Byen er mest kjent for produksjon av hvitvin, men produserer også rød- og roséviner. Og vinene smaker eksepsjonelt godt med ost, inkludert Dung av Chavignol, men også østers.

Vingårder i Midt-Frankrike

En leilighet i sentrum for å lære mer om vindyrking

Hvis du bor i en villa i Midt-Frankrike og du liker atypiske viner, kan du prøve de fra vinmarkene i Reuilly. Denne er kjent for å produsere en rosévin laget av Pinot Gris. Ikke langt unna, i Châteaumeillant, finner du rødvin med dufter av pepper i tynne skiver, og smakes godt med retter laget med ost. Til slut, hvis du ønsker å lære alt om produksjon av vin, vær oppmerksom på at mange vinprodusenter organisere Open Cellars. På disse kveldene kan du oppdage teknikker for vindyrking, men også delte i Vinsmaking. Disse stedene bærer etiketten Vineyards and fun.

Bor du i en villa i Midt-Frankrike har du en perfekt mulighet til å oppdage vin som denne regionen er kjent for. Finn ditt feriehus i Frankrike med NOVASOL.