Historien om Nord-Pas-de-Calais

Nord-Pas-de-Calais-regionen er atypisk i flere henseender. For det første er dens plassering spesiell, og regionen er svært kjent i Europa. Havnen i Dunkirk er en kjent havn, og her ligger tyngdepunktet for europeisk skipsfart. «Channel Tunnel til Calais», kalt kanaltunnelen på norsk, går mellom Cheriton utenfor Folkestone i Kent på den britiske siden og Sangatte på den franske siden. Tunnelen er svært lang, der en del av tunnelen går under havet, og grenser i tillegg til Belgia, og dette bidrar derfor til intra-kontinental integrasjon. En spesielt ung befolkning, en rik kultur , sterke industrielle fotavtrykk og mange lokale dialekter, presenteres i Nord-Pas-de-Calais. Med en ferie i Nord-Pas-de-Calais, er det mulighet til å spore historien om en stridslysten region, ledende av to verdenskriger. For historieinteresserte som er på jakt etter en Ferie i Frankrike, er Nord-Pas-de-Calais et spesielt godt valg.

Historien om Nord Pas de Calais

Områdene Artois, Flandern og Hainaut tilhørte Nederland i det niende århundre, før det ble annektert av Louis XIV i det sekstende århundre. Gruvedrift, tekstil og stål har vært en kilde til vekst i regionen, og ført til en industrialisering, særlig rundt 1970. Regionen har utnyttet sin beliggenhet til transport og kommunikasjon, blant annet som nevnt bygget kanaltunnelen, men også mange flere kommunikasjonsmidler. Denne geo-strategiske beliggenhet er hjertet av regional historie, både i slaget ved Texel i slutten av det syttende århundre da pirat Jean Bart befridde 37 nederlandske skip og mye mer.

Det historiske museet i andre verdenskrig Ambleteuse er det største museum dedikert til historien om den store krigen. Historiens sentrum og planetarium i Saint-Omer bør også fascinere deg. The War Museum of Calais, er også et besøk verdt. En ferieutleie i Nord-Pas-de-Calais er en gylden muligheten til å utforske et land med historie. Det er over hundre museer, relikvier og minnesmerker som venter på det, og dette er ikke de eneste stedene man må besøke i Nord-Pas-de-Calais, regionen har mye mer å by på.

Besøk Lille på ferie i Nord-Pas-de-Calais

Et feriehus i Nord-Pas-de-Calais nær historiske steder

NOVASOL tilbyr ferieleiligheter i Nord-Pas-de-Calais nær de viktige historiske steder i regionen. Du vil finne et tilbud i tråd med dine spesifikasjoner, i form av plassering, budsjett, tjenester og periodisitet. Med en ferie i Frankrike kan du fullt og helt selv bestemme hva som skal settes på programmet, en ferieleilighet legger opp til en fri hverdag fra alt stress og mas!