Aktiviteter og attraksjoner i Normandie

Også Normandie er en region i Frankrike som alene på grunn av sin begivenhetsrike historie huser mange severdigheter i form av minnesmerker og gamle byer. Men også naturen i denne regionen trollbinder like så meget de fastboende som de tilreisende.

Begi deg ut på oppdagelsesferd i en av Frankrikes mest interessante regioner. Vi har her samlet et lite knippe av de mest kjente attraksjonene, slik at du skal kunne planlegge feriehusoppholdet ditt skikkelig. Dermed ønsker vi deg allerede nå en mangfoldig og avslappende tid ved feriehuset ditt i Normandie

Aktiv ferie i Normandie

Bungee jumping fra viaduc de la Souleuvre

Her får alle adrenalin-junkies tilfredsstilt sine behov til fulle: Hopp i strikk fra svimlende høyder og ned i dypet og nyt denne enestående opplevelsen foran eiendommelige kulisser.

Kvinneklosteret Sainte-Trinité

Sammen med herreklosteret Saint-Étienne, som ikke ligger langt unna, representerer klosteret Sainte-Trinité fullbyrdelsen av den romanske arkitektur i Normandie. Til ære for sin kone fikk Vilhelm Erobreren oppført dette Abbaye aux Dames (damekloster) i den lyse sandstenen som er så typisk for dette området. Dameklosteret er frem til 1980-årene blitt benyttet til ulike formål.

Mont-Saint-Michel

Klippeøyen Mont-Saint-Michel tiltrekker seg turister fra hele verden. I det 11. århundre ble det her anlagt et benediktinerkloster som gir et godt eksempel på datidens middelalderarkitektur i Frankrike. Klosteret har gjort øyen meget populær, og siden 1979 har den stått på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder.

I Claude Monets fotspor

Hagene i Giverny var hjemmet til den verdenskjente maleren Claude Monet. Her levde og virket han. Ta en spasertur gjennom det nydelige anlegget; du vil sikkert dra kjensel på et og annet motiv.

Golfernes paradis

I Normandie har man tallrike muligheter til å spille golf. Alt i alt finnes det bortimot 40 golfbaner som byr på de forskjelligste utfordringer. Den eldste banen er fra 1929: Golf Barrière de Deauville ved Côte Fleurie.

Et feriehus i Normandie byr på gode golfmuligheter