Matopplevelser i Picardie

Denne franske regionen er blant annet rik på slott og klostre, og vakre naturområder som Halatte skogen og Marquenterre ornitologiske park ved naturreservatet i bukten av Somme. Likevel er det innenfor et området at regionen utmerker seg spesielt, og det er gastronomi. Gourmeten i deg vil nyte råvarene og rettene du får servert på ferie i Picardie. Tilbered herlige måltider fra ditt eget sommerhus i Picardie eller nyt restaurantenes menyer.

Varierte områder og velsmakende råvarer

Kyst, skoger, myrer, lunder, daler og elver – den store variasjonen av landskap og naturområder gjør så Picardie kan tilby et bredt spekter av gourmetprodukter, inkludert de tre spesialitetene lam, Maroilles ost og champagne. Champagne fra Picardie er kanskje ikke like kjent som den fra Champagne-regionen, men like velsmakende. På ferie i et feriehus i Picardie kan du oppleve alle råvarer, viner og champagnen som denne regionen byr på.

Lokale spesialiteter

Om du velger et feriehus i Picardie ved kysten, kan du nyte retter av fugl i pai, terrine eller som stuffing. Fra skogen henter de retter som gjerne baserer seg på hjort og villsvin. Røkt ål fra Somme, Confiture de lait (søt karamellsaus), ficelle picarde (fylt pannekake med ost, sopp og skinke) og flamiche (terte) er også ansett som regionale spesialiteter. Matopplevelsene kan være utenom det vanlige for den som tørr å prøve nye smaker. Ølelskeren vil også kunne tilfredsstille sine smakssanser med lokal produsert øl fra de mange bryggeriene i området.

Opplev regionens spesialiteter fra ditt feriehus i Picardie

Lei et feriehus i Frankrike og oppdag regionen på en annen måte gjennom dens gastronomi og lekre spesialiteter. NOVASOL har formidlet feriehus til ferieglade gjester siden 1968, og tilbyr et unikt utvalg av leiligheter, villaer og feriehus i Picardie. Her er opplevelser for alle og enhver. Velkomment til Picardie!