Området rundt Amiens

Byen Amiens er hovedstaden i regionen Picardie nord i Frankrike, og kalles det nordlige Venezia på grunn av sine mange kanaler. Her er en rik kulturarv hvor du blant annet finner Frankrikes største katedral, Amienskatedralen. Fra ditt feriehus i Picardie kan du også nyte områdets varierte naturlandskap i fred og ro.

Oppdag regionen fra ditt feriehus i Picardie

Regionen Picardie består av de tre områdene Aisne, Oise og Somme. I Aisne finner du byen Soissons hvor du kan oppleve det tidligere spektakulære klosteret Siant-Jean des Vignes. Den store tursitattraksjonen i Oise er Parc Astérix, som er basert på historiene om Asterix og er spesielt godt kjent i Frankrike for sitt store utvalg av berg-og-dalbaner. Somme er oppkalt etter elven med samme navn, og er i historien mest kjent for slagene som fant sted her under første verdenskrig. Ved å leie et feriehus i Picardie får du en variert og innholdsrik ferie. Med feriehuset som base kan du reise på utflukt til de forskjellige områdene i regionen, og nyte feriedagene etter dine ønsker.

Vakre omgivelser i Somme

Somme er naturskjønt på alle måter, og ved leie av feriehus i Picardie kan du og dine oppleve det imponerende landskapet på nært hold. Somme betyr ro, og karakteristisk renner elven med samme navn gjennom regionen. Omgivelsene inviterer til lange fotturer hvor du kan nyte synet av fantastisk flora og rikt dyreliv. Ved lavvann kan du krysse sandbankene der hundrevis av fuglearter lever. Elvemunningen er også hjemmet til den største kolonien av sel i Frankrike som du er hjertelig velkommen til å observere i sitt naturlige habitat. På ferie i Somme må du også oppleve den sjarmerende lille havnebyen le Crotoy der du kan hoppe på et damptog som kjører gjennom naturskjønne omgivelser fra Noyelles-sur-Mer, Saint-Valéry-sur-Somme til Cayeux-sur-Mer.

Et hav av opplevelser

Ikke forlat regionen uten å oppleve de flytende hagene som er symbolske for Amiens. De er sammenflettet av 65 km med kanaler, og du kan oppleve vannlabyrinten fra spesielle båter kalt “barques à cornet”. Disse hagene har vært dyrket siden middelalderen. Besøk også den franske forfatteren Jules Vernes hjem i Amiens og oppdag sirkuset som gjorde han kjent som «science fiction-romanens far». Ett hav av opplevelser venter deg når du leier feriehus i Picardie. Ønsker du å utvide ditt søk ytterligere, kan du søke gjennom hele vårt utvalg av ferieboliger i Frankrike.