Steder å besøke i Picardie

Picardie er en region nord i Frankrike og ligger nærmere 12 km fra Paris. Området byr på mange muligheter i flotte kulisser av hav, skog, parker og slott. Den franske forfatteren Jules Verne som var bosatt i både fiskerlandsbyen Le Crotoy og regionsens hovedstad Amiens, skal en gang ha sagt at her kan man reflektere uten uutholdelig støy og sterile forhold. På ferie i Picardie kan du oppleve regionsens skjulte skatter.

Unike opplevelser i Picardie

Ta med familien på en opplevelse utenom det vanlige i Lavilletertre, og vandre langs den oppmerkede ruten i skogen der dere får innblikk i skogsforvaltning, tre- og jordvitenskap. Eller dra til elvemunningen av Somme der dere kan oppleve den største kolonien av sel i Frankrike. Regionen byr også på mange flotte hager og parker for de skuelystne, og vi kan blant annet nevne Jardins de la Muette, Jardin de Félicie, parc de la Bouvaque og marais de Bourneville. Fra et feriehus i Picardie har dere muligheten til å skape deres egne ferieminner.

En reise i Picardies historie

Regionen er rik på monumenter, og tilbyr flere opplevelser som tar deg med tilbake i tid til historiske hendelser. Bli med på guidet tur ned i dypet av Caverne du Dragon (dragens grotte) som under første verdenskrig var en strategisk militær lokasjon, eller besøk slottet Château de Septmonts som var det gamle setet for biskopen av Soissons. Få omvisning i den gamle vindmøllen i Candas med demonstrasjon av melproduksjonen slik den var før i tiden, eller besøk huset til den franske forfatteren Jules Verne i Amiens. Du behøver heller ikke reise langt fra ditt feriehus i Picardie for å oppleve Saint-Pierre katedralen i Beauvais som ville ha vært en av verdens største bygninger om det hadde blitt ferdigstilt. Opplev Picardies historie under ditt ferieopphold.

Ferie på dine premisser

I Picardie kan du også delta på flere kulturelle begivenheter som filmfestivalene i Beauvais og Amiens, eller Jazzfestivalen i Laon. Opplev dyrelivets dans og sang i Somme naturreservat, nyt lekre retter på regionens Michelin restauranter eller tilbered deilige måltider av lokale råvarer på kjøkkenet i ditt feriehus i Picardie. Ved å leie sommerhus i Frankrike kan du og dine nyte feriedagene på deres egne premisser. Velkommen til Picardie!