Vin og vingårder i Picardie

Regionen Picardie ligger nord for Paris og omfavner områdene Somme, Aisne og Oise. Ved leie av feriehus i Picardie får du muligheten til å oppdage regionens historie, rike kulturarv og ikke minst vinene som har gitt regionen et godt omdømme siden middelalderen.

Vinene fra Picardie

Picardie har en rik historie knyttet til dyrking av druer og vinproduksjon, og i løpet av de siste tiår har regionen opplevd en oppsving i sin vinproduksjon. Flere små vingårder er etablert, hvor vi i blant annet kan nevne Coucy le Château, Gerberoy, Gouvieux og Clairoix. Dersom du bor i et feriehus i Picardie kan du i Saint-Quentin ta et titt på middelaldreskulpturene på rådhusets fasade som representerer plukkere i arbeid. En av de typiske viner i regionen er Clairet, en hvitvin hovedsakelig smakstilsatt med krydderne kanel og nellik og som gjerne drikkes som dessertvin. Området er også en av de få i Frankrike hvor Hippocras fremdelses produseres. Hippocras er laget på rødvin blandet med honing, kanel og mange andre hemmelige ingredienser, og er en drikke som gjerne benyttes som aperitif. Ved leie av feriehus i Picardie kan du oppleve de unike smakene i området.

Opplev tradisjon og vinarv

Det er i dag et ekte ønske om å ta opp igjen de gamle tradisjonene og den rike vinarven fra tidligere århundrer. Den viktigste vinen produsert i Picardie er Champagne, og en del av Picardies vingårder har i en lov fra 1936 tillatelse til å produsere denne enestående vinen. De kommunene som i hovedsak produserer Champagne er her førts og fremst Condé en Brie, Château-Thierry, Charly, Soissons og Vailly, alle beliggende i Aisne. Fra ditt ferieus i Picardie kan du besøke flere av vingårdene, bli med på omvisning og få smake på den autentiske champagnen som produseres i regionen.

Føl deg som hjemme i et feriehus

Nyt regionens atmosfære fra ditt feriehus i Picardie, og opplev historien og vinarven ved vingårdene i området. NOVASOL formidler privateide feriehus, og alle våre feriehus i Picardie har derfor det unike preget og den gode standarden som hjemme. Du kan enkelt finne ferieboliger i Frankrike her på vår nettside, ellers er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med vår kundeservice på mail eller telefon.