Historien om Poitou-Charentes

Opplev den sterke historien og kulturarven regionen kan vise til gjennom et sommerhus i Poitou-Charentes . Historien om Poitou-Charentes går tilbake til forhistorisk tid, og kan vise til steindysser fra paleolittisk tid i Angoumois og Montmorillonnais. Spor av historien kan også sees gjennom vollene i Angouleme (fra sent tredje, tidlig fjerde århundre), veggene i Poitiers, amfiteatrene i Poitiers, Saintes og Montmorillon. Saint Hilaire, biskop av Poitiers i år 350 har etterlatt sitt navn til mange kirker, mens Saint Martin i år 360 grunnla klosteret i Ligugé. Store slag har funnet sted i regionen i følgende århundrer, slik som slaget av Vouillé i år 507, når Clovis beseiret vestgoterne og salget av Poitiers i år 732 hvor Charles Martel stoppet araberne.

Historiske slag

Fra det 11. århundre ble det bygget kirker og kloster, slik som klosterkirken Saint-Savin og klosteret av Villesalem. Regionen har gått fra hendene til hertugene av Aquitaine (tiende århundre) til Henry Plantagenet (1152). I slaget av Nouaille i 1356 ble Jean Le Bon beseiret av engelskmennene. Andre viktige datoer inkluderer beleiringen av Poitiers i 1569 av Coligny, slaget i La Rochelle (1627-1628), etableringen av Rochefort i 1664 og Napoleons avgang fra øya Aix i 1815.

Bo tett på storslåtte byggverk og attraksjoner

Bor du i et feriehus i Poitou-Charentes kan du se transportbroen som ble bygget i 1900 i Rochefort, samt broene til øyene Oléron og Ré som ble bygget i 1966 og 1988. Du kan også besøke fornøyelsesparken Futuroscope som åpnet i 1984. Følg i fotsporene av dinosaurer på funnstedet Angeac-Charente, som ble oppdaget i 2010, eller beundre fregatten Hermione i Rochefort, skipet som fraktet Lafayette i 1780, ombygd og lansert i 2012.

Et opphold å se frem til

Leier du en villa i Frankrike vil du oppdage regioner med svært rike historier. En ferie i Poitou-Charentes kan vise til en lang og tradisjonsrik historie, og uforglemmelige steder som kan besøkes.