Matopplevelser i Poitou-Charentes

Foruten lunder, fort, arkeologiske steder og romanske bygninger er Poitou-Charentes en region rik på gastronomiske opplevelser. Herfra produseres og leveres blant annet fløte, smør, ost, vilt, fjærkre, poteter, blåskjell, østers og vin. Kjøkkenet i Poitou-Charentes er formet rundt jordbruk, fiskeoppdrett, hagebruk og, i mindre grad, vindyrking. En ferie i regionen gir muligheten til å oppdage deilig og uvanlig mat. Salt er også en dominerende ingrediens her, og spiller en stor rolle i en rekke av de forskjellige rettene som serveres. Vandrer du gjennom de mange sjarmerende stedene som kan besøkes i Poitou-Charentes kan du oppleve tradisjonsrik, lokal mat.

Spesialiteter med internasjonal innflytelse

Gjennom vår feriehusutleie i Poitou-Charentes vil du oppdage et bredt utvalg av kjøtt (høns, gris, lam, kanin) og den berømte Charente kua. Regionen har et stort antall AOC klassifiserte oster og meieriprodukter, slik som Chabis Chabichou og Échiré smør, i tillegg til poteter fra øya Ré, som kan nytes på restauranten The Ecailler, øyas beste restaurant. Cognac, med en eksportrate på 95 % og de Marennes er to produkter kjent verden over. I tillegg finner du her Pineau, som er en blanding av Cognac og drue. Og så må ikke Cagouille glemmes, den lille sneglen som regnes som selve maskoten i regionen. I Poitou-Charentes finner du internasjonale suksesser, så vel som skjulte skatter, på middagsbordet.

Feriehus i Poitou-Charentes

NOVASOL tilbyr en rekke feriehus og ferieleiligheter i Poitou-Charentes. Her kan du tilberede lokale spesialiteter i ditt eget feriehuskjøkken, eller reise på de fantastiske restaurantene og smake på delikatesser. En ferieleilighet i Frankrike gir en unik mulighet til å oppdage nasjonal gastronomi.