Steder å besøke i Poitou-Charentes

Poitou-Charentes har noe for alle. Kultur, aktiviteter, rik flora og fauna. Her kan du oppleve en rekke forskjellige aktiviteter, og bli med på en gastronomisk reise.

Et feriehus i Poitou-Charentes – mellom hav og skog

Er du glad i gode naturopplevelser vil Poitou-Charentes definitivt innfri. Her kan du vandre langs de nærmest endeløse sandstrendene i for eksempel Royan, og foretrekker du skogsområdene kan du vandre gjennom skogene i Braconne eller Chize. Sistnevnte ligger i nærheten av en dyrehage som inviterer hele familien til et spennende besøk. Det samme gjelder for Valley of the Monkeys, Palmyre Zoo og akvariet i La Rochelle. Ré og Oléron er spennende øyer som ønsker deg velkommen til sine landsbyer, hvor du kan leie feriehus i Poitou-Charentes.

Store monumenter og historiske steder

Er du glad i romansk kunst er byen Poitiers et must under oppholdet. Her finner du blant annet Notre Dame la Grande og dåpskapellet. Klostrene i Saint-Savin og Ligugé, og kanskje fremfor alt Futuroscope, er uunngåelig. Slottet i Oiron, klosteret i Saint-Maixent, slottet i La Rochefoucauld, den befestede byen Talmont og den gamle havnen i La Rochelle er andre vakre syn som kan oppleves på ferie i Poitou-Charentes.

Kulturelle opplevelser

Har du tid til overs på ferien din i Poitou-Charentes kan du besøke en rekke begivenheter og kulturelle arrangementer. I januar arrangeres det en tegneseriefestival, i mai går Mixed Music festivalen av stabelen, jazzfestivalen Jazzellerault avholdes i juni, og musikkfestivalen Francofolies måneden etter. Det vil alltid være mulig å få med seg spesielle begivenheter i Poitou-Charentes når du leier feriehus i Frankrike.