Attraksjoner i Provence

Liksom landskapet, så er også severdighetene og attraksjonene i Provence mangfoldige. Mange steder støter man på spor som grekere, romere og arabere har etterlatt seg gjennom historiens løp. Slik at du riktig kan begynne å planlegge ditt feriehusopphold i Frankrike, har vi her samlet sammen regionens viktigste og mest spektakulære attraksjoner - naturligvis utgjør dette kun en brøkdel av det totale tilbudet. Vi ønsker deg allerede nå mye moro på din oppdagelsesferd gjennom Provence.

 

Abbaye Notre-Dame de Sénanque

Midt blant de store lavendelmarkene ligger dette cistercienserklosteret fra det 12. århundre. Med sin totale harmoni og bedagelighet trollbinder det de besøkende på dette avsidesliggende stedet. Siden 1989 har det atter bodd munker her. Klosteret utgjør et av de mest betydningsfulle bygg fra den provençalske romantikk. Det holder åpent hver dag, untatt i sommermånedene, da det kun har åpent på ettermiddagen.

Palais des Papes i hjertet av Avignon

Pavepalasset troner på en klippe høyt over elven Rhône. Det stammer fra 1300-tallet, og dagens besøkende værer ennå den makten som en gang var samlet her. Til det imponerende anlegget hører også Cathédrale Notre-Dame des Doms d'Avignon samt den pavelige hage. I sommermånedene kan man gå på kunstutstilling i palasset, og i borggården finner teateroppsetninger og andre kulturelle arrangement sted. Palasset holder åpent hver dag.

Montagne Sainte-Victoire

Besøk maleren Paul Cézannes hjemsted og la deg trollbinde av dette enestående stedet. Over den røde jorden strekker det hvite fjellet seg opp mot den blå himmelen. Silhuetten til denne bratte klippeveggen, et av kjennemerkene til området rundt Aix-en-Provence, er fremfor alt blitt gjort kjent gjennom maleriene til Cézanne. Også Pablo Picasso reiste hit; han kjøpte et slott i nabokommunen Vauvenargues, hvor han også er gravlagt. Herfra er det fint å ta turen opp til klosteret ved Croix de Provence, hvor man har en herlig utsikt.

Feriehus eller ferieleilighet i Provence

Vaison-la-Romaine

Under denne landsbyen ved elven Ouvèze' bredder skjuler det seg bokstavelig talt en stor del av den provençalske historie. Utgravninger har bl.a. avdekket den romerske byen Vasio Vocontiorum. Dertil befinner det seg ennå en keltisk by fra det 4. århundre f.Kr. under dagens Vaison-la-Romaine. Severdig er også den 17 m brede romerske broen som den dag i dag fører folk og fe over Ouvèze.

Château de Grignan

Grunnstenen til dette imponerende renessanseslottet ble lagt i det 11. århundre. I løpet av de påfølgende århundrene er det stadig blitt utvidet og ombygget. Virkelig berømt ble det imidlertid først gjennom Marquise de Sévigné og hennes mer enn 1.500 brev som hun herfra angivelig skal ha skrevet til sin datter. I dag er slottet tilgjengelig for offentligheten og står åpent for besøkende. Her arrangeres det også teateroppsetninger og fester. Omvisning finner sted daglig (innskrenket vinterstid).

Festival d'art lyrique

Denne internasjonale operafestivalen har en lang tradisjon. I 1947 samlet for første gang den store creme de la creme av sangere, dirigenter og regissører seg i cour de l’Archevêché, i katedralen St-Sauveur og på seks øvrige plasser. Siden 1998 er festivalen vært tilgjengelig for den store offentlighet og har i mellomtiden etablert seg som virkelig et av Europas største klassiske musikkfestspill ved siden av Bayreuth, Salzburg og Glyndebourne.

Dykk ned på havdypet

Middelhavet utgjør et paradis for dykkere. Sjøen med sine øyer og klippekyster rundt Marseille egner seg utmerket, og her har allerede flere dykkerskoler etablert seg. Erfarne dykkere kan dra ut foran øyene, der skipsvrak venter på å bli utdykket; enkelte av disse har ligget her i mer enn 2.000 år. Likeledes anbefales det å besøke undervannsparken ved La-Mugel i nærheten av La Ciotat. Oppdag en helt annerledes side av den provençalske kysten.

Ville vesten i parken Ok Corral

Denne fornøyelsesparken mottar sine besøkende på vill-vest-manér, med colt-revolvere det ryker av, hester og indianere. Daglige cowboy-show sørger for en uforglemmelig ferieopplevelse full av fart og moro. Nær 30 kjøreattraksjoner venter på store og små, og det finnes til og med utendørsbad. Parken ligger i kommunen Cuges-les-Pins i departementet Bouches-du-Rhône, midt i trekanten Marseille - Toulon - Aix-en-Provence. Fra midten av juni til begynnelsen av september holder parken åpent hver dag; i den øvrige perioden er åpningstidene innskrenket (fra desember til mars er den stengt).