UNESCO

UNESCO attraksjoner i Frankrike

Få steder er så unike at de blir oppdaget på UNESCOS verdensarvliste over bevaringsverdige kulturminnesmerker eller naturforekomster. I Frankrike kan man glede seg over hele 40 UNESCO attraksjoner. Når du leier en feriebolig eller ferieleilighet i Frankrike, kan dere velge å bo i nærheten av disse utrolige steder, og få en helt unik opplevelse med hjem fra ferien. Nedenfor vil et knippe utvalg av de mange attraksjoner omtales.

Nasjonalpark Frankrike

Réunion nasjonalpark

Réunion nasjonalpark befinner seg i Frankrike på øyen Réunion. Nasjonalparken er svært vakker og omfatter litt under halvparten av øyen. Den ble skrevet ned på verdensarvlisten i 2010, og det er kun kjerneområde som omfattes, men dette er imidlertid på hele 718 kvadratkilometer. Enten du er en naturelsker eller ikke, er dette et område som må oppleves for det er virkelig vakkert. Området går følgelig inn under naturarv på UNESCOs liste.

Forhistorisk pelehus i Alpene

På UNESCOs verdensarvliste finner vi de forhistoriske pelehusene i Alpene. Byggverket ble nedfelt på UNESCOS verdensarvliste i 2011, og det var hele 111 hus om kom på listen. Pelehusene viser en byggemåte fra steinalderen og bronsealderen, og er derfor svært rik på gammel historie. Gjennom feriehusutleie i Europa kan du se disse flere steder i Alpene, og i land som Sveits, Tyskland, Italia og Østerrike. Så hvis du ikke rekker å besøke denne flotte kulturbegivenheten i Frankrike, fortvil ikke, for de finnes da flere steder. Verdensarvlisten har består av både kultur og naturarv, og pelehusene i Alpene går inn under kulturbegrepet.

Se vakre Pont du Gard på ferie i Frankrike

Pont du Gard

Pont du Gard er en akvedukt og bro som befinner seg i Sør-Frankrike. Det er ikke bare i Roma du finner attraksjoner fra romertiden, også Pont du Gard er bygget da romerne regjerte og er svært gammelt (ca. 18. f. Kr). Severdigheten ble skrevet inn på UNESCOS verdensarvliste så tidlig som i 1985, og dette er ikke rart da denne attraksjonen er så gammel og bevaringsverdig. Broen er bygget i tre etasjer og ca. 50 meter høy. Befinner du deg i Sør-Frankrike må du ta turen for å oppleve denne kulturelleskatten!

Amiens Notre Dame

Amienskatedralen

Amienskatedralen er en katedral som befinner seg i Amiens i Frankrike. Katedralen er frankrikets høyeste katedral, og er et fantastisk byggverk med unike utsmykninger. Byggverket ble skrevet inn på UNESCOS verdensarvliste i 1981, og er en del av kulturarvbegrepet. Det finnes statuer av ulike helgener i katedralen som man kan beundre og se. Besøk denne vakre, gotiske katedralen, og du vil få med deg en vanvittig opplevelse hjem fra ferien i Frankrike.

Hulemalerier og forhistoriske bosettinger i Vézèredalen

Hulemalerier og forhistoriske bosettinger i Vézèredalen er omtrent 40.000 år gamle, og disse er fra paleolittisk tid. Det er helt utenkelig at man kan finne spor etter menneskelig aktiviteter så langt tilbake i tid, og disse sporene har du mulighet til å oppleve på din Frankrikeferie. Sporene av den menneskelig aktiviteten i Vézèredalen ble skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste i 1979, og det er jo en selvfølge at denne kulturskatten skal skrives inn på denne listen. Det er imidlertid ikke alle grotter som er åpne på grunn av at sporene ikke skal bli skadet, men der det ikke er åpne grotter har man laget eksakte kopier, og man kan dermed oppleve akkurat det samme som om man var i den opprinnelige hulen.

Besøk slottet i Versailles fra feriehuset

Slottet i Versailles

Slottet i Versailles ble innskrevet på UNESCOS verdensarvliste i 1979, og er et utrolig vakkert slott som ikke ligger langt unna den franske hovedstad, Paris. Slottet ble bygget på 1600- 1700-tallet , og det var Ludvig XIII som startet å engasjere seg i byggeprosjektet. I dag er slottet kun et museum, og det er flere millioner som besøker dette flotte byggverket årlig. Du finner alt fra fontener, kunstverk fra barokken og en rekke dammer, og mye mer rundt og i slottet. Så hvis ferieturen går til Paris, eller et området i nærheten er dette virkelig en severdighet som må oppleves.

Canal du Midi Frankrike

Canal du Midi

Canal du Midi, er som det ligger i ordet en kanal. Kanalen befinner seg i sydlige Frankrike, og er hele 24 mil lang. Canal du Midi binner Atlanterhavet og Middelhavet sammen, og er dermed et perfekt bindeledd. Kanalen ble nedfelt på UNESCOS verdensarvliste i 1996. Ingeniøren Pierre Paul Riquet skal ha mye av æren for det flotte arbeidet med å konstruere denne fantastiske kanal (rundt 1600- 1700-tallet). Du kan til og med gjennom egen båt oppleve Canal du Midi, hvor flott er ikke det? Har du ikke med egen båt? Fortvil ikke, du kan også leie båt i område, slik at du får opplevd denne rennende elven.

Fontainebleau slott

Fontainebleau slott befinner seg i Seine-et-Marne i Frankrike, ikke langt unna Paris. Dette fantastiske slottet er fra 1500-tallet og er et kjennetegn for den franske renessansen. Attraksjonen ble skrevet inn på UNESCOS verdensarvliste allerede i 1981, og går inn under begrepet kulturarv på verdensarvlisten. Ferie i Seine-et-Marne eller ikke, du må komme deg avgårde på dagstur for å besøke dette kulturfenomenet. Fantastisk, flott og fredfylt er tre stikkord som gir en passende beskrivelse!