Aktiviteter og attraksjoner på de greske øyer

De greske øyer utgjør et populært feriemål på grunn av sine utallige strender og bukter. Men også et lite stykke unna stranden finnes det noe å oppdage og oppleve. Et første utvalg av de beste attraksjonene har vi her allerede samlet sammen for deg, slik at du kan gjøre ferien din så avvekslende og interessant som mulig. Ytterligere informasjon om severdighetene på de enkelte øyer er å finne under presentasjonen av de respektive regioner.

Løvens terrasse på Delos

På den 3,5 km² store øyen Delos lå Apollons helligdom. I dag kan man betrakte de severdige levningene av bl.a. Apollon-tempelet og Naxos-folkets hus; på den såkalte Løvens terrasse står fremdeles fem av de opprinnelig ni marmorløver, som danner et imponerende skue.

Paleo Pyli på Kos

På den nordlige enden av klippeøyen ligger ruinene av den forlatte landsbyen Pyli. Selv om byen var bygget på en temmelig vid og åpen plass høyt over havet, lå den beskyttet og usynlig fra sjøen. En bysantisk borg og en kirke fra 1000-tallet utgjør de eldste byggverkene. I tillegg kan man betrakte fire øvrige kirker.

Achílleion på Korfu

Bygget med midler fra den østerrikske keiserinne Elisabeth, alias Sisi, troner det lille slottet den dag i dag over østkysten av Korfu. Og det tiltrekker fremdeles mange besøkende, der det ligger omgitt av en herlig park med tallrike skulpturer. Slottet ble først benyttet som keiserinnens feriehus og etter hennes død kjøpt av den tyske keiser Wilhelm II som ofte feiret påsken sin her oppe. Bygningen holder åpent for besøkende året rundt.

Det arkeologiske museum på Korfu

I det arkeologiske museum på Korfu står hovedsakelig funn fra den antikke byen Kérkyra utstilt, bl.a. restene av to tempelgavler som tydelig demonstrerer utviklingen av gresk kunst, i tillegg til adskillig andre kunstskatter. Museet holder åpent hele året (mandager stengt).

Angelókastro på Korfu

Engleborgen, som den heter direkte oversatt, har mang en gang reddet livet til innbyggerne på den nordlige delen av Korfu. Levningene av dette festningsanlegget befinner seg på en stupbratt klippe, hevet høyt over kysten, ikke langt unna Lákones. Borgen kan nås til fots og belønner de besøkende med et fantastisk utsyn.

Det bysantiske museum på Korfu

Det bysantiske museum befinner seg i kirken Panagía Antivuniótissa og viser mer enn hundre verdifulle ikoner fra det 15. til det 18. århundre. Ikonene stammer fra forskjellige kirker rundt om på øyen, og hvert enkelt av dem har en helt egen historie å fortelle. Museet holder åpent året rundt (stengt mandager).

Det arkeologiske museum på Kreta

Museet, som holder til i et tidligere tyrkisk fengsel, viser funn fra de forskjelligste epoker - alt fra opprinnelig egyptiske kunstskatter til romerske bronsefigurer. Mange av dem er blitt oppdaget under arkeologiske utgravninger. Museet holder åpent hele året (foruten mandager).

Knossós på Kreta

Det finnes vel intet annet palass fra den minoiske epoke som har mer å fortelle oss, enn palasset ved Knossós. For disse vitenskapelige innsiktene har vi vel hovedsakelig arkeologen Sir Arthur Evans å takke, som drev forskninger her i mer enn 40 år. Det omfattende palasskomplekset opplevde etter all sannsynlighet sin aktive periode 2000-1450 f.Kr. Alt i alt fantes det ca. 1.400 rom; anleggets midte utgjorde den sentrale gårdsplassen på ca. 50 x 30 m. Det bodde omkring 10.000 mennesker i Knossós. Palasset, som holder åpent året rundt, er ubetinget verd et besøk.