Aktiviteter og attraksjoner på Kreta

På en familieferie håper hver og en på å få oppfylt sine ferieønsker. På Kreta befinner det seg en enorm mengde attraksjoner og severdigheter. Det er umulig å rekke gjennom dem alle sammen i løpet av én enkelt ferie - til dén finnes det altfor mange. Men hvis du liker deg her, så kom gjerne tilbake en annen og en tredje gang som så mange andre har gjort før deg. Det finnes alltids noe nytt å oppdage og oppleve på Kreta. Vi har samlet sammen de største attraksjonene for deg, slik at du riktig skal kunne planlegge ferien din fra begynnelsen av.

Lei en NOVASOL feriebolig på Kreta

 

Khaniá

Den gamle, fascinerende bykjernen ligger i sjøkanten, omgitt av eldre festningsmurer, og omfatter både den venezianske havnen og fiskehavnen. I de mange trange gatene i gamlebyen finner du skatter fra hele verden. Den venezianske havnen innbyr til avslappende pauser i sine mange tavernaer, og også i fiskerhavnen får man servert meget god mat. Et formiddagsbesøk i markedshallen er et must! Uansett om man utforsker Khaniá til fots eller med hestedrosje, så finnes det alltids noe nytt å oppdage.

Rethimnon

I Rethimnon finner man alt hva hjertet begjærer. Den lange sandstranden fortsetter til langt utenfor byen. I de mange trange og trafikkfrie smågatene og smugene i den skjønne gamlebyen blir man fort henledet til å bruke litt ekstra tid. Strandpromenaden er tidvis stengt for biltrafikk på kvelden, noe som gjør den perfekt for lengre og kortere spaserturer. Og den gamle venezianske havnen er tettpakket med restauranter. Dette er kun noen av høydepunktene i og rundt Rethimnon.

Agios Nikolaos

På tross av tidenes skiftende omstendigheter er Agios Nikolaos forblitt et stort sett malerisk sted med en mørkegrønn innsjø som sentrum. I de nærmeste omgivelsene ligger det flere interessante mål som f.eks. halvøyen Spinalonga med noen utgravninger og den skjønne fjellandsbyen Kritsa omkranset av olivenlunder.

Elafónissos

Elafónissos er en knøttliten øy som på sommerstid er forbundet med Kreta via en sandstripe. Havet synes da å ligne en lagune og formidler en tropisk atmosfære. Stranden er særdeles barnevennlig og meget godt utstyrt. Om sommeren kan man komme til Elafónissos også sjøveien.

Det arkeologiske museum på Kreta

Museet, som holder til i et tidligere tyrkisk fengsel, viser funn fra de forskjelligste epoker - alt fra opprinnelig egyptiske kunstskatter til romerske bronsefigurer. Mange av dem er blitt oppdaget under arkeologiske utgravninger. Museet holder åpent hele året (foruten mandager).

Knossós

Det finnes vel intet annet palass fra den minoiske epoke som har mer å fortelle oss, enn palasset ved Knossós. For disse vitenskapelige innsiktene har vi vel hovedsakelig arkeologen Sir Arthur Evans å takke, som drev forskninger her i mer enn 40 år. Det omfattende palasskomplekset opplevde etter all sannsynlighet sin aktive periode 2000-1450 f.Kr. Alt i alt fantes det ca. 1.400 rom; anleggets midte utgjorde den sentrale gårdsplassen på ca. 50 x 30 m. Det bodde omkring 10.000 mennesker i Knossós. Palasset, som holder åpent året rundt, er ubetinget verd et besøk.

Samariá-kløften

Dette er etter sigende Europas lengste kløft. I ca. 18 km skjærer den gjennom de Hvite fjell og utgjør dermed en del av nasjonalparken med samme navn. Fra slutten av mai til oktober kan man vandre inn i kløften som i den resterende periode er stengt på grunn av fare for mulig steinras. Turen er en opplevelse og gir flott utsikt.

Klosteret Arkádi

Klosteret Arkádi huser i dag et museum som forteller historien om stedets innbyggere som i sin tid gjorde opprør mot det osmanske herredømme. Derfor ansees det som øyens nasjonalhelligdom. Den tidligere klosterkirken er også blitt restaurert og kan besøkes. Klosteret holder åpent hver dag.