Abruzzos historie

Abruzzo’s historie strekker seg helt tilbake til Steinalderen, da spor fra denne tids bebyggere er funnet i dalen rundt elven Vibrata. Også nær Chieti og Popoli er det funnet levninger og gjenstander som nå blir bevart i det Nasjonale Arkeologiske Museum i Chieti d’Abruzzo og det Arkeologiske Museum Civitella. Leier du en av NOVASOLs ferieleiligheter eller ferieboliger i Italia kan du i Abruzzo oppleve en region med rik historie og tradisjoner.

Fra romertiden til i dag

Med NOVASOL kan du bo i en fullt møblert og utstyrt ferieleilighet i Abruzzo, med all den komforten du forventer. Her kan du dykke inn i historien og de mange begivenhetene som har funnet sted i regionen. I det sjette århundret ble det romerske riket utvidet mot regionen, og en rekke kjente slag foregikk her. På tross av de ufordrende, territoriale karakteristikkene i området greide romerne, med sine avanserte teknikker, å bygge veier her, som gjorde Abruzzo til et viktig knytepunkt i kommunikasjonen mellom nord og sør. Hovedstaden, det kulturelle og økonomiske senter i regionen heter L’Aquila, og ble grunnlagt i 1245. I de påfølgende århundrene led regionen av fattigdom. Etter masseturismens inntog, etter andre verdenskrig, har fokuset vært satt på regionens naturlige skjønnhet.

I Abruzzo kan du oppleve mye spennende historie

Kom tett på historien

I dag beveger vi oss enkelt rundt i landet, men den ville naturen og de store kontrastene mellom fjell, åser og havet er fortsatt et fascinerende syn. Bo i et NOVASOL feriehus i Abruzzo, og nyt en avslappende ferie på stranden og besøk gamle fiskelandsbyer, og innenfor gåavstand finner du imponerende fjellformasjoner og uberørte områder i nasjonalparkene.