Matopplevelser i Abruzzo

NOVASOL tilbyr en rekke feriehus til leie i Abruzzo, denne fantastiske regionen som byr på noe av det mest varierte landskapet i Italia, som strekker seg fra hav til fjell. Bo i en ferieleilighet i Abruzzo og oppdag underverkene i regionen som regnes som den «grønne regionen i Europa», med sine tre nasjonalparker. Kjøkkenet byr på spesialiteter basert på gamle tradisjoner fra Abruzzo, spesialiteter som er særegne for regionen ettersom fjellene og området rundt har holdt regionen isolert fra resten av landet. Bestill feriehus i Abruzzo gjennom NOVASOL, og tilbered lokale spesialiteter på ditt eget feriekjøkken.

spaghetti alla chitarra

En rekke spennende retter

Kjøkkenet i Abruzzo er preget av lokalproduserte produkter, på grunn av regionens isolerte beliggenhet. Dette er ofte naturprodukter basert på det lokale landbruket, sauehold i fjellområdene og fisk fra kystområdene. Prøv de typiske rettene i restauranter, eller forbered spesialitetene direkte på kjøkkenet i ditt eget feriehus eller ferieleilighet i Abruzzo. Et opphold i en av NOVASOLs ferieboliger gir et perfekt utgangspunkt til å fordype deg i lokal kultur og tradisjoner i denne fantastiske regionen. Blant høydepunktene av de lokale spesialitetene finner du oster som «Pecorino d’Abruzzo» og grillspyd med kortreist kjøtt fra sau og lamb. Og leier du feriehus i Italia er et spagettimåltid et must, her anbefales den herlige, lokale utgaven «spaghetti alla chitarra». Prøv også Tajarelloni eller Frascatelli når du er på jakt etter et smakfullt måltid på din fereie i Abruzzo! På siden av disse herlige rettene passer det alltid godt med en lokalprodusert vin, og der er det en rekke nydelige varianter å velge mellom!

Prøv de lokale gastronomiske tradisjonene

De lokale gastronomiske tradisjonene sier at de viktige hendelsene i livet blir feiret med rike måltider, brakt i kontrast med elendigheten som preget området i antikken, spesielt i distriktene og fjellområder. Måltidene kan med andre ord vare en stund, når du feirer livet i et av NOVASOLs feriehus i regionen.