Aktiviteter og attraksjoner i Italia

På en familieferie vil hver enkelt gjerne oppleve noe og få sine ønsker for turen tilfredsstilt. I Italia finnes det en mengde attraksjoner og arrangement. Her har vi samlet et knippe av de mest kjente, slik at du kan planlegge ferien i Italia fra begynnelsen av.

Tårnet i Pisa

Besøk det skjeve tårnet i den italienske byen Pisa, et skjevt tårn som tilhører den Katedral. Tårnet er plassert katedralen, og den har flere hundre besøkende hver dag. Byggingen av tårnet startet allerde i 1173, men det tok flere år å bygge det. Det er prøvd rettet opp flere ganger, men dens skjevhet er blitt stående, og nå en av verdens mest kjente severdigheter.

Se det skjeve tårn i Pisa på ferie i Italia

Colosseum

Er du i Roma, eller like ved bør du besøke en av de mest kjente attraksjoner Colosseum. Colosseum er et amfiteater i Roma i Italia, og er ikke bare Italias mest kjente severdighet, men verdens. Bygningen er over 2000 år gammel. I løpet av tiden avholdt keiseren dyre- og gladiator kamper, og disse lekene varte i omtrent 80 år. I starten kunne man også sette deler av arenaen under vann, og den som overlevde fikk for ekesmpel en stilling i samfunnet til premie. Det er lang kø for å komme inn på denne fantastiske historiske begivenheten, så det lønner deg å dra tidlig! Rundt omkring i bygget finner man en rekke plakater og oppslag der det er skrevet om byggets historie.

Trevifontenen

Trevifonten er den mest berømte fontenen i verden , og er plassert i Roma. Fontenen er godt over 200 år, og har mange besøkende daglig. Hvem har ikke hørt legenden om å kaste en mynt over skulderen for å sikre lykke og komme tilbake til den evige stand? I så fall har du garantert sett det i en av de mange filmene som spilles inn her. Dette er virkelig et sted som er verdt ferietiden!

Trevifontenen er en veldig populær severdighet på ferien

Duomo di Milano

Duomo di Milano er en katedral som befinner seg i Milano, og ble påbegynt på slutten av 1300-tallet, men stod ikke ferdig før i starten av 1800-tallet. Katedralen er bygget i gotisk stil, som er en stil brukt i den arkiteknotiske perioden. I Milanos katedral finnes det en rekke statuer og skulpturer innlemmet i fasaden, faktisk flere tusner. Dette er en fantastisk vakker katedral som man bør få med seg dersom man er på besøk i Milano eller i nærområdet!

Gondoler i Venezia

Den italienske byen Venezia tilbyr romantiske gondolturer gjennom sine flotte kanaler. Gondolen har vært i Venezia i over hundre år , og den drives fremover av en person som står bakerst på gondolen. Alt du trenger å gjøre er å slappe av og nyte den italienske stemningen med din kjære!

Lei NOVASOL feriehus i Venezia

St. Peterskirken

St. Peterskirken befinner seg i Vatikanstaten i Roma. Vatikanstaten er pavens suverene området, og er plassert i Italias hovedstad Roma, og kan karakteriseres som en egen selvstendig stat. Det sier seg selv at dette er verdens minste stat når det gjelder befolkning og areal. Kirken er en av verdens største kirker, og har enorme vakre utsmykninger. Den har flere hundre besøkende hver dag, så det lønner seg å være tidlig i kø for å få med seg denne fantastiske severdighet!

Viktige folkefester og festivaler

Det finnes en rekke folkefester og festivaler i Italia, så for de feststemte har du kommet til riktig sted. I Toscana finner vi flere morsomme begivenheter som Siena, det berømte historiske hestekappløpet Palio di Siena som går av stabelen på Piazza del Campo etter en historisk prosesjon med de antikke bydelene og forsamlingene (2. juli og 16. august). Videre avholdes Firenze her, den historiske fotballkampen “Calcio Storico” med unge florentinere i kostymer fra 1500-tallet på en antikk piazza i gamlebyen til ære for byens helgen San Giovanni (24.-28. juni). Og til slutt tre moro arrangementer kalt Arezzo (første søndag i september), Pisa og Viareggio.

I Umbria avholdes det kjente arrangementet Foligno; nyoppsetning av ridderturneringen Giostra della Quintana i drakter fra det 17. århundre med en historisk prosesjon (annen søndag i september). Festivalen Gubbio avholdes 15 mai og Perugia, en jazzfestival avholdes i juli. I veneto er det en Operasesong hele juni til august i den verdensberømte Arena di Verona.

Bestill en uforglemmelig ferie i Italia i dag, og opplev alle severdighetene landet har å by på!