Kjøkkenet i Liguria

Tradisjonelle liguriske retter kombinerer lokale råvarer med ingredienser fra andre regioner som har hatt tilknytning til Liguria. For eksempel brukes ost fra Sardinia ofte til pesto. Det liguriske kjøkken er preget av ulike typer produkter og ingredienser som sammen har skapt tradisjonsrike måltider. Finn de herligste, lokale ingrediensene og tilbered middelhavsmaten i ditt eget sommerhus i Liguria. Blant de ypperlige, lokale rådvarene du finner her er det verdt å nevne salvie urtene, rosmarin, merian og laurbærblad, basilikum og løk. Liguria tilbyr også mange typiske produtker og frukt som de berømte bifftomater, asparges, artisjokker og trøfler fra Val Bormida. Ved siden av måltidet kan du nyte fantastisk, lokalprodusert vin som kan handles inn i området.

En gastronomisk reise gjennom Liguria

Langs den italienske riviera produseres det mye god olivenolje, og den fortreffelige olivenoljen fra Liguria er en av de mest kjente i hele landet. Herfra kommer det også en rekke delikatesser og melprodukter som kaker, grøt, pai og focaccia. Gå heller ikke glipp av fisk og skalldyr fra området, som kan nytes på områdets fine restauranter eller i ditt eget feriehjem. Her vil du blant annet kunne få servert blekksprut, ansjos, reker og musling. Prøv også en tallerken pasta med pesto, eller ta turen til restauranten og smak den sanne, genovesiske tørrfisken.

Prøv det lokale kjøkkenet på ferie i Italia

Og til slutt dessert!

Etter de herlige, liguriske måltidene kan du nyte et stort utvalg fantastiske godbiter, som pannekaker med mascarponeost, kamsjell og de lokale kjeksene biscotti del Lagaccio. Kjøp inn det du måtte ønske, og nyt deilige delikatesser sammen med fortreffelig vin i ditt feriehus i Liguria, mens du nyter en panoramautsikt over havet og kysten. NOVASOL ønsker velkommen til kulinariske opplevelser i våre feriehus i Italia!