Ligurias historie

Hos NOVASOL kan du finne feriehus i Liguria, en vakker region som byr på en rik historie og naturlig skjønnhet. Ligurias historie er lang, og de første menneskelige bosetninger dateres tilbake til forhistorisk tid. Ligurias isolerte kystlinje ble okkupert av romerne, før Lombardia tok over kontrollen etter Romerrikets fall. Genoa ble regionens hovedstad, og en sterk maritim handelsby, hvorfra det ble fraktet varer på tvers av Middelhavet. Legg ferien til denne vakre regionen, og ta et dypdykk i en spennende og rik historie.

Ferie i Liguria

Kulturopplevelsene står i kø

Enten du vil ligge på stranden eller bli kjent med lokal historie og kultur så gir et feriehus i Liguria det perfekte utgangspunkt. Hvert hjørne av Liguria forteller om regionens gamle historie, og om hvordan innbyggerne har lykkes med å leve, dyrke og bevege seg rundt i et tøft terreng med fjell og klipper, hvor havet har vært eneste vei mot fjerntliggende steder. Regionen har blitt kjent for sin maritime handel, som knyttet Liguria til andre viktige havnebyer nært som fjernt. Fra hovedstaden Genoa la skipene ut og dominerte den maritime handelen i Middelhavet og ble blant de rikeste i Europa. Med en feriebolig som utgnangspunkt kan du oppleve og utforske hvert hjørne av Liguria, og gjøre deg kjent med regionens rike historie.

Liguria – et lite område med en stor historie

Ønsker du å leie sommerhus i Italia og velger å legge turen til Liguria kan du oppleve den lille regionen som ble det viktigste maritime området fra det 12. til det 14. århundre. Bor du i en feriebolig nær sjøen skjønner du raskt hvor viktig rolle den maritime handelen har hatt for regionen. Ønsker du å bo lenger inne i landet kan du finne et feriehus med eget svømmebasseng, perfekt om du ønsker en avslappende ferie i idylliske omgivelser. Velkommen til vakre Liguria!