Kysten av Marche

Marche gjenkjennes med sine trendy og vakre strandbyer, med et bakteppe av palmetrær, åser og fjell. Brorparten av kystlinjen består av herlige sandstrender som du kan oppleve når du leier et feriehus i Marche. Byer og landsbyer fulle av kultur og historie er perfekte både for fine spaseturer og gode matopplevelser.

Vakre syn langs kystveien

For å komme til din feriebolig i Marche kan du følge gamleveien A14 som byr på spennende opplevelser og inntrykk. Motorveien SS16 Adriatica fører deg fra Padova hele veien til Otranto i Puglia, og er en av de viktigste og lengste veiene i Italia. Veien går langs kysten hvor du vil oppdage landsbyer med olivenlunder, furuskog og åpne sletter. På den ene siden vil du se det blå havet, og på den andre siden har du grønne åser og bratte fjell som stiger til værs. Et nydelig og kontrastfylt syn! Kommer du nordfra er det første stedet du ankommer i Marche-regionen Pesaro. Her møter du et bølgende landskap og vakre strender, og en spasertur gjennom den elegante strandprominaden og Piazza del Popolo er å anbefale. Her kan du prøve lokale spesialiteter som olje fra Cartoceto, trøfler fra Acqualagna, Casciottaost fra Urbino og Sangiovesevin.

Spennende destinasjoner

De største byene nær kysten er Fano, Senigallia og Falconara Marittima. Den pulserende byen Fano tilbyr unike attraksjoner og har brede strender beliggende foran et drømmeaktig landskap. Den gylne sandstranden i Senigallia med sitt krystallklare vann er en uforglemmelig opplevelse som du ikke bør gå glipp av dersom du legger ferien til Marche. Det lille samfunnet Falconara Marittima er ideelt om du ønsker en avslappende strandferie.

Det 572 meter høye Monte Conero ligger på en odde bak Ancona i Marche-regionen, og er det eneste høye punktet direkte ved kysten. Fjellet er populært blant de som ønsker å klatre. Badestedene Portonovo, Sirolo og Numana er med sin varierte kyst, kjent som Riviera Ancona, et eldorado for dykkere.

Etter Ancona følger steder som Civitanova Marche, Porto San Giorgio, Pedaso, Grottommare og San Benedetto del Tronto. De fleste av strendene i denne delen av regionen har blitt tildelt blått flagg for sin høye kvalitet og vakre vann. Det betyr at du kan nyte en badeferie av ypperste kvalitet dersom du reiser hit når du skal på ferie i Italia.