Attraksjoner og begivenheter i Puglia

Velg mellom ‘uendelige’ severdigheter og arrangementer i Puglia, spredt over hele regionen. Finn et feriehus ved sjøen, et feriehus med eget basseng, eller om du vil ha den mest karakteristiske basen av de alle, så foreslår vi et opphold i en klassisk trulli i Ostuni-området.

Arkeologi

Visste du at Puglia er en region rik på arkeoligiske funn? Regionens historie vill fortrylle deg! Her finnes det alt fra spor fra forhistoriske bosettninger til vitnesbyrd av Japigi, Messapi, romerne og fra sivilisasjonen i antikkens Hellas. Besøk de mange arkeologiske funnstedene i arkeologiske parker som Egnazia og Passo di Corvo, og forhistoriske grotter som Porcinara og delle Mura. Her finner du også alt fra templer som Poseidon-tempelet i Taranto, til veggene i den gamle romerske byen og amfiteateret i Ordona. Dette og mye mer venter deg i Puglia om du leier feriebolig i Italia.

Religiøse bygninger

Puglia er besatt med religiøse bygninger og steder for tilbedelse. Det er et mylder av kirker, katedraler, basilikaer, klostre og helligdommer fra ulike epoker. Utforsk historien til regionen litt utenfor de typiske turistsentrene, og oppdag Puglias rike kunstskatter. Noen religiøse bygninger sporer tilbake til år 1000, og blant de eldste romanske kirkene i Puglia er St.Peter katedralen i Biscegle. Monumentet med den romanske kirken og klosteret Santa Maria di Colonna i Trani dateres tilbake til år 1100, og er vel verdt et besøk for sin spennende historie. Er du glad i historiske bygninger og religiøs historie er Puglia absolutt en destinasjon som kan anbefales.

attraksjoner og opplevelser for hele familien i Puglia

Festivaler og arrangement i Puglia

  • L'Otranto Jazz Festival blir arrangert i juli, og består av tre dager med konserter med internasjonalt annerkjente kunstnere
  • Festa di San Giovanni (St. John) blir i juni holdt i Putignano, som forvandler byen om til en middelalderby med riddere og bueskyttere.
  • La Sagra ta carne ferrata avholdes i augist i provinsen Lecce, og er en festival som fokuserer på typiske lokal mat, produkter og tradisjoner.
  • I landsbyen Poggiardo, i provinsen Lecce, avholdes det en begivenhet i juli som du ikke bør gå glipp av, hvor det sjarmerende, historiske sentrum av Poggiardo feires lokalt håndverk, mat, vin, antikviteter og underholdning.
  • En av de største musikkfestivalene i Sør-Italia går av stabelen i Otranto i august, Le notti del Solleone (nettene av Solleone).
  • Den tradisjonsrike ølfestivalen ‘Birra fra i Trulli’ finner sted i Alberobello i august, hvor du kan smake lokale og internasjonale øl.
  • Negroamaro Wine Festival finner sted i juni i Brindisi, og er den største mat- og vinfestivalen i Sør-Italia.

Bestill et feriehus i Puglia, enten ved kysten eller i innlandet, og opplev disse og en rekke andre arrangementer.