Matopplevelser i Puglia

Maten i Puglia består avmange ingredienser, fra grønnsaker til kjøtt og sjømat. Rettene er like over hele regionen, men mangfoldet av land gir smak av ulike typer. I tillegg følger retter fra Puglia en viss sesongvariasjon, om sommeren og våren består rettene hovedsaklig av grønnsaker og fisk, mens i de øvrige sesongene foretrekkes grønnsaker og hjemmelaget pasta med sauser av ulike slag. I din feriebolig i Puglia kan du tilberede rettene med lokale og sesongbaserte råvarer i ditt eget feriehuskjøkken!

Prøv de lokale rettene på ferie i Puglia

 

Typiske retter fra Puglia

Blant de typiske rettene fra Puglia er orecchiette med nepe greener eller med ragu av hestekjøtt, sikori med moste bønner eller cavatelli med blåskjell. Puglia tilbyr mange oster som caciocavallo, trevlet ost, cacioricotta Salento og Canestrato Pugliese. Tilbered de lokale spesialitetene i ditt eget feriehus i Puglia, eller smak de på de mange gode restaurantene i regionen.

Delikatesser fra Puglia

Puglia har en lang tradisjon med desserter og delikatesser. Noen desserter er typisk for jul og påske, mens andre er til hele året. Over jul er blant annet Cartellate en vinner. En annen søt klassiker er Murgia, tilberedt med kokt vin, appelsin, kakao og kanel. Disse kakene er blir ofte forberedt og servert på fester og i bryllup. En annen populær kake er Pasticciotto, en kake dekket med vaniljekrem og bakt i ovnen. Disse, og en rekke andre lokale spesialiteter, fåes kjøpt i lokale bakerier og i kafeer på tvers av regionen. Utvalget av delikatesser i Puglia er nesten like bredt som NOVASOLs utvalg av sommerhus i Italia!