Puglias historie

De eldste funnene stammer fra forshistorisk tid, og området rundt det paleolittiske stedet Grotto Paglicci er blant Europas viktigste med funn av gjenstander som dateres helt tilbake til 500.000 – 11.000 år siden. Nær Foggia ligger det et arkeologisk område som stammer fra den neolittiske perioden som er det største av sitt slag i Europa. I regionen har det også blitt funnet vitnesbyrder representert ved dolmener, bautasteiner og spesielle steiner i Salento. Lei en av NOVASOLs ferieleiligheter i Puglia og besøk de arkeologiske områdene som finnes i denne spennende regionen.

Det antikke Puglia

Det gamle Puglia ble kalt Japigia og var bebodd av illyriske og greske befolkninger. Med opprinnelse i Daunia i det nordlige Puglia finnes det spor fra stammene, i form av gravbautasteiner som er plassert i området av Manfredonia. Taranto var også et velkjent område tilbake i tid, og var en viktig havn i antikkens Hellas. Romerne ankom Puglia og erobret området mellom det fjerde og tredje århundre f.Kr., og rester av den romerske sivilisasjonen kan sees nær Foggia.

Puglia i middelalderen

Etter fallet av det romerske imperiet i Puglia viser historien til en rekke kriger ledet av bysantinerne, gotere, langobardene og sarasenerne. Det bysantiske riket har også satt sine spor, spesielt gjennom språk, og i Grecia Salentina snakker de med greske bøyninger. Sporene av disse menneske er fortsatt synlige på tvers av regionen, og leier du et feriehus i Puglia kan du beundre både monumenter og en spennende historie. Ønsker du et dypdykk i antikk historie når du leier feriebolig i Italia er Puglia absolutt en destinasjon å anbefale.