Steder å besøke i Puglia

Sporene fra fortiden er tydelig i Puglia, og regionen mangler ikke spennende steder å besøke! Du kan besøke forskjellige steder knyttet til den historiske og kunstneriske fortid, eller steder hvor det er naturen som er står i fokus. Gjennom vårt feriehusutleie i Italia har du et ideellt utgangspunkt for å oppleve rester fra forhistorien i områdene Altamura og Gravina og den vakre og historisk viktige havnebyen Taranto. I Grottaglie finner du et keramikkverksted som dateres tilbake til antikkens Hellas. I Puglia finner du også romerske ruiner: i Brindisi finner du det arkeologiske museet og utgravningene i Ribezzo og Egnezia. Selv bysantisnsk og barokk kunst har satt et uutslettelig preg spesielt i byene Lecce, Galatina og Otranto.

Kunstverkene Trulli

Trulli, fra de greske trulos som betyr kuppel, er sanne kunstverk med stor skjønnhet og unikhet, og er blant de mest praktfulle eksemplene på italiensk populær arkitektur. Den eldste trulli dateres tilbake til det 16. århundre, og har gjennomgått en prosess med transformasjon for å gjøre de beboelig etterhvert som tidene har forandret seg, og har også blitt anerkjent som World Heritage Site i Alberobello. Her finner du flest trulli, men de er også spredt i andre områder av Puglia i sørøstlige Murge og Itria-dalen.

Adriaterhavskysten

Vil du oppleve havet når du leier hytte i Puglia kan du velge mellom flere herlige destinasjoner. Langs kysten av Taranto finner du en rekke strender, sanddyner og furuskog, et typisk, idyllisk bilde av middelhavsdestinasjoner. Fortsetter du sørover er kysten diversifisert med høye klipper og utsikt over havet, hvor du noen steder finner grunnere hav. I Salento forandres atmosfæren, og vi er i et mer livlig område med mange landsbyer og feriesteder med beliggenhet langs strendene. Noen som er verdt å trekke frem er Lido San Giovanni, Lido delle Conchiglie, Punta delle Suine og Baia Verde. Beveger du deg bort fra de tettest befolkede sentrene vil du også kunne finne uberørte strender og mindre besøkte landsbyer.