Aktiviteter og attraksjoner på Sicilia

Sicilia er full av attraksjoner og severdigheter. Antikke byer, historiske bygg og minnesmerker, vidunderlige landskap; alt dette kjenntegner denne lille flekken på Jorden. Og alt innhyllet i et fantastisk middelhavsklima. Når du først er ankommet feriehuset ditt, vil du raskt bli vár øyens enorme mangfold samt alle de forskjellige ting man kan foreta seg her. Forat du skal få et første inntrykk av Sicilias mangfoldige attraksjoner, har vi her gjort klart et lite utvalg for deg, slik at du kan begynne å planlegge ferien din. Vi ønsker deg mange interessante ferieopplevelser!

Opplev attraksjoner fra feriehuset på Sicilia

 

Mandelblomstring i templenes dal

Under mandelblomstringen i første halvdel av februar går tallrike fester av stabelen overalt på øyen. I Agrigento er dette blitt en internasjonal begivenhet som inneholder folkloredanser og -sanger, utført i tradisjonelle drakter, og dertil en organisert fyrverkerifremføring i sentrum av byen. Skjønt Agrigento har fremfor alt oppnådd berømmelse gjennom templenes dal Valle dei Templi. Besøksmagneten utgjør tempelet Tempio della Concordia fra ca. år 425 f.Kr., som er blant de best bevarte greske templer i verden.

Taormina

Den skjønne byen Taormina er et av de mest besøkte feriesteder på Sicilia. I byens særdeles godt bevarte gresk-romerske teater, Teatro Greco, går det den dag i dag adskillige sommerarrangement og -konserter med internasjonal anseelse av stabelen. Fra juni til august finner også den berømte internasjonale Taormina Arte Festival sted med sine mange teateroppføringer, konserter og kinopremierer.

Riserva naturale orientata dello Zingaro

I provinsen Trapani i øyens nordvestre hjørne ligger Sicilias første naturreservat, Riserva naturale orientata dello Zingaro, som ble opprettet i 1980. Innenfor reservatets ca. 1.700 ha har de forskjelligste og til dels sjeldne fuglearter utviklet sin biotop. Herfra får man også sjansen til å nyte og beundre ekte billedbok-panoramaer over Middelhavet.

Siracusa

Byen Siracusa, som ligger på østkysten av Sicilia, utgjorde en av de aller viktigste greske kolonier i antikken. Den dag i dag kan man beskue fantastiske arkeologiske overlevninger som er bevart fra hin epoke. Siracusa var i sin fordums storhetstid en av de rikeste og største metropolene ved Middelhavet (innbyggertallet skal i antikken angivelig ha nådd 500.000!). I Siracusa står ennå i dag verdens tredje største antikke teatret som i sommermånedene er scene for skuespill og konserter. I gamlebyen ligger også den komplette, antikke bydelen Parco Archeologico. Severdig er dertil den nesten 65 m lange hulen Orecchio di Dionisio (Dionysios' øre), hvor tyrannen Dionysios I av Siracusa skal ha avlyttet fiendene han hadde tatt til fange, ved hjelp av grottens særegne akustikk.

Etna

Etna, Europas største aktive vulkan, fortjener et kapittel for seg. Den demonstrerer til stadighet sitt repertoar av vekslende naturskuespill. Rundt vulkanfjellet ligger naturreservatet Parco dell'Etna som byr på stier og fotturstrekninger av ulik vanskelighetsgrad. På vinterstid forvandles fjellet (ca. 3.340 m.o.h.) til et enestående skiområde med utsikt over Middelhavet!

Alt dette og mer er tilgjengelig for deg fra ditt NOVASOL feriehus på Sicilia