Opplevelser i Toscana

Toscana er utvilsomt en av Italias mest populære ferieregioner. Vidunderlige landskap, fortryllende byer og kultur så langt øyet rekker. Her finner virkelig alle og enhver det man forventer av en skikkelig Italia-ferie. For at du skal få et første inntrykk av de attraksjoner og severdigheter som finnes i ditt ferieområde, har vi her samlet et utvalg som skal gjøre det enklere for deg å planlegge ferien din fra begynnelsen av. Ikke lenge etter at du har ankommet feriehuset i Toscana, vil du raskt erkjenne at én enkelt ferie overhodet ikke strekker til for å bli kjent med alt sammen. Men kom da gjerne tilbake hit - du vil ikke være den første til å gjøre det.

  • Siena: Piazza del Campo - her går det berømte historiske hestekappløpet Palio av stabelen (2. juli og 16. august)
  • Pisa: det skjeve tårn Torre pendente di Pisa og dåpskapellet Battistero
  • Firenze: den historiske fotballkampen “Calcio Storico” i kostymer fra 1500-tallet (24.-28. juni)
  • Arezzo: armbrystskytingen “Giostra del Saracino” med en sarasenerfigur som blink (første søndag i september)
  • Pisa: Regata delle Antiche Repubbliche Marinare - et vennskapelig oppgjør og en historisk regatta mellom Italias forhenværende sjørepublikker (Amalfi, Genova, Pisa og Venezia)
  • Viareggio: “Carnevale di Viareggio” - det viktigste historiske karneval nest etter Venezia samt Italias mest kjente opptog
  • Sansepolcro: “Palio dei Balestrieri” - middelaldersk armbrystkonkurranse mellom landsbyene Gubbio og Sansepolcro med tradisjonelle drakter og våpen (siste søndag i mai)
Besøk det skjeve tårn i Pisa på ferie i Italia

Helse og avspenning

Hvis du søker ro og avspenning, kan du velge mellom de mange varmekilder som f.eks. Saturnia (Grosseto), Montecatini (Pistoia) eller San Casciano dei Bagni (Siena): perfekt for en ny regenerering av kropp og sjel!

Sann ganefryd

Også for feinschmeckere har Toscana mye å by på: de lekre pølsesortene (alltid meget aromatisk og krydret med mye sort pepper og/eller fennikelfrø), Ribollita (en slags grønnsakssuppe med brød, bønner og kål), “Pappardelle” (brede, hjemmelagde båndnudler), “Pappa al Pomodoro” (en brødsuppe med tomater) og sist, men ikke minst, den absolutte dronning over alle biffer, “Fiorentina” (en tykkskåret, stekt biff av Chianina-fe) - bare for å nevne de mest populære rettene.

Alle disse lekkebiskener bli naturligvis ledsaget av Toscanas berømte rødivner: Chianti, Brunello, Vino Nobile osv.

Se alle regioner

Se alle områder

Se all inspirasjon