Aktiviteter og attraksjoner ved Toscanas kyst

I det toscanske kystområdet kommer du til å måtte lide valgets kvaler blant de mange tilbudene og severdighetene!

Her har vi listet opp noen tips:

  • Mellom Massa og Carrara utgjør de Apuaniske Alper med de verdensberømte marmorbruddene et interessant utfluktsmål, mens de grønne åsene Garfagnana fascinerer spesielt naturelskere.
  • På tettstedet Torre del Lago ved Lucca finner Puccini-festivalen sted hver år (juli-august): operaelskere gis her en enestående mulighet til å nyte en operaoppsetning foran Lagos pittoreske kulisser ved Puccinis fødested.
  • I den skjønne byen Pisa går Regata delle Repubbliche Marinare av stabelen i juni: en historisk regatta mellom Italias forhenværende sjørepublikker (Amalfi, Genova, Pisa og Venezia). I Pisa spilles dessuten Gioco del Ponte i mai-juni, der ca. 600 deltagere i gamle renessansekostymer holder et vennlig oppgjør på en antikk bro i gamlebyen.
  • I Viareggio avholdes på vinterstid en av Italias viktigste karnevalsfeiringer med et fantasifullt og fargerikt karnevalsopptog.
  • Den eventyrlige middelalderlandsbyen Massa Marittima i hjertet av landskapet Maremma arrangerer i juni og august et historisk armbrystskytterstevne med deltagere ikledd gamle kostymer. Utover dette er byen uansett verd et besøk på grunn av sin vidunderlige domkirkekatedral Cattedrale di San Cerbone.
  • Kun 8 km fra Grosseto ligger det et viktig utgravningssted med rester av den etruskisk-romerske byen Roselle fra det 6. århundre f.Kr. Det er også verdt å bestige klippen ved halvøyen Argentario, for å besøke overlevningene av den romerske kolonien Cosa og nyte den fantastiske panoramautsikten.
  • Halvøyen Argentario er i seg selv et interessant og vidunderlig reisemål, og fra Porto Santo Stefano er det mulig å foreta utflukter ut til de nærliggende øyene Giannutri og Giglio i den toscanske skjærgård.

Toscana er et fantastisk utgangspunkt for en vellykket ferie i feriehus eller ferieleilighet i Italia

Se alle regioner

Se alle områder

Se all inspirasjon