Aktiviteter og attraksjoner i Umbria

I Umbria finnes det utrolig mye å oppdage og oppleve. Det avvekslende landskapet innbyr til utallige naturopplevelser, antikke byer fører en tilbake til fortiden og kulturelle arrangement gjør at man blir kjent med lokale skikker og tradisjoner. For å gi deg en første oversikt følger det herved et lite sortiment av de mest betydningsfulle severdigheter og attraksjoner i det umbriske land. Således kan du riktig gå i gang med å planlegge ferien din. Og hvis du ikke rekker å komme igjennom listen i løpet av denne ferien i Umbria, så får du heller bare snart vende tilbake igjen. Det finnes så uendelig mye å se på!

Attraksjoner og aktiviteter i Umbria

Følgende hører med til de obligatoriske rundturene i Umbria:

  • Lago Trasimeno: Perfekt for all slags vannsport. Midt i innsjøen ligger de tre små øyene Isola Maggiore, Isola Minore og Isola Polvese. Førstnevnte kan nås med ferge eller båt og utgjør et ideelt mål for dagsutflukter; blant øyens severdigheter teller den store Villa Isabella, den romanske kirken San Salvatore (fra 1100-tallet) og den gotiske kirken San Michele Arcangelo (fra 1300-tallet).
  • Middelalderbyen Spoleto: kjent for sine trøffelspesialiteter og for Festival dei Due Mondi som er et av de viktigste musikkarrangement i regionen.
  • Den antikke by Perugia: en perfekt bevart etruskisk steinport og en ditto brønn, den vidunderlige middelalderske bykjerne og de moderne butikkene gjør at en vandring gjennom byen fortoner seg som en reise gjennom historien og blir fort til en kombinert sightseeing- og shoppingtur.
  • Landsbyen Assisi med den hellige Frans' kirke Basilica di San Francesco d'Assisi er alltids verd et besøk.
  • Likeså bør billedbokbyen Todi oppleves, som flere ganger er blitt kåret til den italienske byen med høyest livskvalitet.
  • Orvieto: i bybildet ruver den uten overdrivelse fantastisk vakre og enrome domkirken Duomo di Orvieto som går tilbake til 1300-tallet; høy ingeniørkunst demonstrerer også brønnen Pozzo di San Patrizio fra 1527.
  • Cascata delle Marmore: helt siden dette fossefallet ble kunstig anlagt av romerne i år 271 f.Kr., er det vært et av de mest fortryllende steder i Italia.

Andre aktiviteter og attraksjoner

  • Foligno: i gamlebyen gjenoppføres ridderturneringen Quintana i kostymer fra det 17. århundre og akkompagneres av en historisk prosesjon (annen søndag i september).
  • Gubbio: votivlysfesten Festa dei Ceri feires med en prosesjon i typiske drakter, der utvalgte bysborgere bærer kjempestore votivlys av tre med avbildninger av de lokale skytshelgener gjennom byen og opp på toppen av fjellet Ingino (15. mai).