UNESCO

49 UNESCO attraksjoner i Italia

Få steder i verden er så unike, at de blir oppdaget på UNESCOs verdensarvliste over bevaringsverdige kulturminnesmerker eller naturforekomster. I Italia finner vi kanskje flest slike attraksjoner, hele 49 stykker. Når du leier en villa i Italia, kan dere velge å bo i nærheten av disse fantastiske steder, og få en spesiell opplevelse med hjem fra ferien. Med åtte 49 steder, er det mulighet for å besøke alle Italias steder. Da det er såpass mange attraksjoner, har vi nedenfor valgt ut et knippe av de mange fantastiske severdigheter dere kan besøke!

Besøk Vatikantstaten fra ferieboligen i Italia

 

Sassi di Matera

Matera er en by som befinner seg i Italia, og ble nedfelt på UNESCOS verdensarvliste i 1993. Området har fullt av historie, og ble grunnlagt av romerne rundt 200-tallet f. Kr. Matera har imidlertid vært bosatt lengere enn som så, det finnes spor helt fra steinalderen. Sassi de Matera er gamlebyen i denne unike byen, og det er den som er skrevet inn på verdensarvlisten. Det er også en av de eldste bebyggelsene, kanskje til og med første i Italia. Så historieentusiast eller ikke, byen er virkelig verdt et besøk!

Vatikanstaten

Den kjente Vatikanstaten ble skrevet inn på verdensarvlisten i 1980, og går inn under kategorien kulturarv. Staten er en egen stat der paven regjerer selv om den befinner seg i hovedstaden Roma. Det sier seg selv at et så lite område er den miste staten i verden, både når det gjelder befolkning og areal. Den største severdigheten i staten er helt klart St. Peters kirken, en av de største kirkene i verden. Her kan du møte både prester og nonner, og høre katolsk musikk samt beundre de vakre utsmykninger utenfor og inne i kirken. I tillegg befinner det seg et museum tilhørende kirken like ved som man kan besøke. Det lønner seg å være tidlig i ute, da køen fort blir lang.

 

Amalfikysten

Amalfikysten ble tatt inn på UNESCOs verdensarvliste i 1997, og er en italiensk kyststrekning som befinner seg syd av Sorrentohalvøyen. Verdensarvlisten består av både kultur og naturarv, og det ligger i navnet at Amalfikysten går inn under begrepet naturarv. Besøk denne fine kyststrekningen, og opplev litt naturfenomener på reisen!

Lei feriehus ved Amalfikysten

 

Romas historiske sentrum

Det historiske sentrum i Roma ble skrevet inn på UNESCOS verdensarvliste i 1980. Byen er en historie i seg selv, og nesten på vært hjørnet finner man en historisk begivenhet. Colosseum er den mest kjente av de alle, et 2000 år gammelt byggverk, som er en populær turistattraksjon. Du finner også trevifontenen, den verdensberømte fontenen alle har hørt om. Her kan du kaste en mynt eller to over skulderen, og kanskje legenden om sikret lykke og evig stand kommer i oppfyllelse? Ellers befinner det kjente byggverket Pantheon seg her, en rekke kirker med mye kunst og mye, mye mer. Det er bare å starte historiejakten ved å leie en feriebolig i Italia i dag!

Lei ferieleilighet i Roma

Urbino

Urbino er en by som befinner seg i Italia i marche. Byen har en omfattende arkitektur og kunst fra renessansen , og i tidligere tider var det flere filosofer og kunstnere som befant seg her. I 1998 ble Urbino skrevet inn på verdensarvlisten, og det er helt klart mye historie å hente her da det befant seg en rekke kjente forfattere, malere , poeter og matematikere her.

Firenze

Byen Firenze i Toscana ble skrevet inn på verdensarvlisten i 1982, og dette fordi det er en by med mye historie. I middelalderen var byen et bindeledd for europeisk handel og økonomi, og mange sier også at det var her renessansen startet. Firenze har kunst, kultur, historie og arkitektur på hvert hjørnet, og du vil aldri kjede deg et sekund i denne UNESCO-byen!

Lei et NOVASOL feriehus i Firenze

Villa del Casale

På Sicilia finner vi det berømte Villa del Casale, en romersk villa som ble skrevet inn på verdensarvlisten i 1997. Villaen er fra omtrent det 4. århundre, og er en utrolig stor bygning, så er bør du sette av nok tid dersom du vil utforske hele. Besøk herlige Sicilia, og opplev historiske begivenheter ved siden av badeferien!