Aktiviteter og attraksjoner i Veneto

Det er ikke bare lagunebyen Venezia og dens atmosfære som lokker deg til Veneto. Innenfor denne regionens grenser finner du også byer som Verona, Vicenza, Padova, Treviso, Belluno og Rovigo. Disse byene ligger alle innenfor en radius på ca. 100 km og utgjør dermed utmerkede mål for dagsturer.

Matopplevelser

Feinschmeckere kan gå på kulinariske oppdagelsesreiser rundt omkring i regionen Veneto. Dette er hjemlandet til druesorten og vinen Prosecco. I de lokale tavernaer, vinstuer og gjestgiveri står det regionale kjøkken på menyen som eksempelvis klippfisken Baccalà med maisgrøten Polenta.

Aktiviteter og attraksjoner

  • Venezia tilbyr ikke bare utallige kunstskatter og et verdensberømt karneval, men i tillegg også en Regata Storica som er en historisk regatta mellom de forhenværende italienske sjørepublikker Amalfi, Genova, Pisa og Venezia (første søndag i september).
  • I Verona bør du absolutt se balkongen fra Romeo og Julie.
  • Den verdensberømte Arena di Verona står om sommeren fullstendig i operaens tegn.
  • Verona er også hjemstedet til julekaken Pandoro (Det gyldne brød) som alle italienere elsker.
  • I landsbyen Marostica ved Vicenza spilles det annenhvert år et historisk sjakkparti med innbyggere i gamle kostymer som sjakkbrikker (annen søndag i september).
  • Kunstbyen Treviso er også hjemstedet til den rødbladete salaten Radicchio Rosso som benyttes som en av ingrediensene i mange spesialiteter: du burde absolutt smake på en lekker Risotto al radicchio trevigiano!

Velkommen til Italia og våre feriehus i Venezia!