Aktiv ferie i Kroatia

Ønsker du å holde deg aktiv på din ferie i Kroatia vil du definitivt ikke bli skuffet over hva landet har å by på av aktivitetsmuligheter. Den unike naturen innbyr til fotturer og sykkelturer, og i de 8 nasjonalparkene er du omgitt av storslåtte naturomgivelser. Det er også flere konkurranser som årlig går av stabelen i landet, slik som den verdensberømte «Ston Wall Marathon» på Peljesac og friklatringskonkurransen Big Wall Speed Climbing i nasjonalparken Paklenica. Med NOVASOLs feriehusutleie i Kroatia bor du tett på opplevelsene, og du kan se frem til spennende eventyr i det vakre landet ved Adriaterhavet. Alle våre kvalitetssikrede ferieboliger i Kroatia kan du finne på våre nettsider, eller ved å ta kontakt med vårt kundesenter.

Sykkelferie i Kroatia

På ferie i Kroatia er det mange som setter seg på sykkelsetet for å utforske det vakre landet. Sykkel kan leies på de aller fleste populære reisemål og er et morsomt utgangspunkt for aktive feriedager med hele familien. Langs kysten finnes en rekke merkede sykkelstier, og bare på halvøya Istria venter mer enn 2.600 km merkede sykkelstier! En ferie på istria er med andre ord perfekt dersom du vil oppleve de vakre omgivelsene på to hjul.

Dra på øyhopping med sykkelen og opplev sjarmerende landsbyer og grønne enger i lite trafikkerte områder. Nevnte Istria er et paradis om du tar sykkelen fatt, og på øyer som Korcula, Rab og Hvar er det også gode stier for syklisten.

Sykkelferie i Kroatia

 

Kystferie i Kroatia

Den kroatiske kysten er et paradis for deg som vil ha en aktiv ferie ved havet. De fleste strendene i Kroatia er av små steiner, og ikke sandstrender slik det er i flere av de andre landene rundt Middelhavet. Derfor kan det være lurt å ha med seg badesko når en lang dag skal tilbringes på stranden. Det klare asurblå havet er perfekt for svømmeturer, og også dykking blir stadig mer populært. Den fantastiske undervannsverden er full av spennende syn i form av koraller, huler, skipsvrak og selvsagt fisk. I flere kystbyer kan du bli med på organiserte dykkerkurs for nybegynnere eller turer for den mer erfarne dykkeren. Blant våre kundefordeler i Kroatia kan du som gjest i NOVASOLs ferieboliger få rabatt på spennende aktiviteter og opplevelser langs kysten.

Ønsker du å prøve surfing eller windsurfing er øya Brac med sin vind en ideell destinasjon. Vil du padle eller prøve ut rafting kan du bli med på turer på elver gjennom bratte kløfter og buldrende fosser.

En seiltur er perfekt dersom du vil oppleve den kroatiske kysten. Enten du vil leie en egen båt med eller uten eller bli med på en guidet tur så er mulighetene mange her. Du kan seile ut fra en rekke forskjellige byer langs kysten, og byer som Pula, Split og Dubrovnik er ideelle startpunkt, hvor du også kan oppleve kultur og besøke en rekke spennende attraksjoner i Kroatia. Med over 1.000 øyer er det uendelig med muligheter på havet, hvor du vil oppdage vakre havner og bortgjemte bukter og strender.

Kystferie i Kroatia

Vandring og fotturer i Kroatia

Er du glad i vill og vakker natur er et besøk til nasjonalparken Plitvice absolutt å anbefale. Den storslåtte nasjonalparken er et eventyrland med sine fossefall, innsjøer og frodige skoger, og disse kulissene danner en perfekt ramme dersom du vil legge ut på vandring på din ferie i Kroatia. Variasjonen i landskapet er i det hele tatt en gavepakke til alle som er glad i fotturer, hvor du kan erobre majestetiske topper og vandre over de lange fjellkjedene. Det er totalt 8 forskjellige nasjonalparker i landet, som er spesielt fine å vandre i dersom du vil utforske naturen. Blant disse er øyene Kornati og Mljet som kan besøkes med et feriehus i Dalmatia, hvor du kan kombinere vandreturen med en dag på stranden eller i en bortgjemt bukt.

Aktiv byferie i Kroatia

I tillegg til majestetiske fjellformasjoner og vakre kystområder er det også en rekke spennende byer i Kroatia som lokker med aktiviteter for store og små. Trives du best i urbane strøk kan du spasere gjennom historiske byer som Trogir, Split og Dubrovnik, kjent for sine arkitektoniske høydepunkt. Her arrangeres det guidede turer hvor du kan bli bedre kjent med byenes rike historier og vakre bygninger. Vil du ha litt mer fart gjennom bygatene kan du i de fleste kjente byer melde deg på en guidet segway tur, garantert en morsom opplevelse!

Aktiv byferie i Dubrovnik

Andre aktiviteter

Det finnes uendelig med muligheter for en aktiv ferie i Kroatia, enten du vil organisere aktivitetene selv eller bli med på guidede turer og opplegg. Vil du prøve fiskelykken på ferien er det gode muligheter for dette langs hele den kroatiske kysten, og spesielt på øyer som Hvar og Pag er det ideelle forhold for fiske etter spennende arter. Vil du prøve hesteridning kan du besøke en rekke gårder på kryss og tvers av landet som tilbyr dette. Vil du hoppe i vannet i ferien, men ikke leid et feriehus med svømmebasseng i Kroatia, kan du blant annet besøke badeland som Aquacolors i Porec, Solaris i Sibenik eller Istralandia i Nova Vas. For deg som er glad i volleyball, fotball eller tennis finner du baner for dette nesten overalt.

Ønsker du mer informasjon om feriehusferie i Kroatia? Meld deg på NOVASOLs nyhetsbrev og få spennende nyheter og tips rett i mailboksen hver uke!