Aktiviteter og attraksjoner i Kroatia

Kroatia har de siste årene virkelig seilt opp som en av våre absolutte favoritter blant feriedestinasjoner i Europa. Her møtes natur og kultur, og strandliv møter byliv. På ferie i Kroatia venter fantastisk natur i form av nasjonalparker, store og små øyer, strender og bukter. Her kan du også besøke spennende byer og landsbyer fulle av kulturelle innslag og historiske bygninger. NOVASOL har masse flotte feriehus i Kroatia, og det spesielle her er at de alle tilbyr «all inclusive», hvor sengetøy, sluttrengjøring og forbrukskostnader er inkludert. Våre kvalitetssikrede ferieboliger finner du her på våre nettsider, eller ta kontakt med vårt kundesenter dersom du trenger hjelp til å finne drømmehuset for neste ferie.

Spesielle attraksjoner og aktiviteter

For den eventyrlystne finnes det også en rekke attraksjoner og aktiviteter i Kroatia. Hvor spennende er det vel ikke med Mountainbike- og sykkelturer på de lett fremkommelige asfalt- skogs og grusveiene langs kysten, i fjellene eller på øyene. På Istria finnes også 2.600 km merket sykkelvei.

Ta også en nervepirrende tur over skyene i Istra-regionen der det finnes Paragliding og hanggliding i Istra-regionen med fem etablerte startbaner. Lek også med vinden: ”Fattigmannskaribien”, Kroatias eget seilbåtsrevir, innbyr til seiling blant steile klipper, små bukter, ubebodde øyer, hvite fjellvegger og mørkegrønne eike- og olivenlunder. Også surfere vil finne seg til rette her, for eksempel på den vindrike øyen Brac.

Og hva med å se den eventyrlige undervannsverden? Natur- og kulturskatter finnes under havoverflaten. Dykkerne kan derfor boltre seg blant havets frukter, skipsvrak, antikke funn, svimlende dyp, koraller og huler. Det er også mulighet for å benytte seg av elveekspedisjoner som rafting og kanoturer på ville elver, gjennom trange sluk og nedfor støyende fosser.

Attraksjoner og opplevelser i Kroatia

Byferie

Ønsker du å oppleve kultur, uteliv, shopping og historiske byggverk kan du besøke noen av Kroatias fantastiske byer. Velkjente byer som Split, Pula og Rijeka har blitt populære reisemål for nordmenn som vil oppdage Kroatia. Den fargerike hovedstaden Zagreb kan være et spennende reisemål dersom du vil på storbyferie, mens langs kysten ligger det mindre byer og landsbyer med Adriaterhavet som nærmeste nabo.

En annen by som har blitt en favoritt blant de besøkende er Zadar, hvor både lange strender og et pulserende byliv venter deg. På ferie her kan du se storslåtte byggverk som katedralen og St. Donatus kirken. Opplev solnedgangen i Zadar, som av Alfred Hitchcock omtalte som «den vakreste solnedgangen i verden».

I byen Pula sør på halvøya Istria kan du oppleve det fantastiske amfiteateret som ble bygget i det første århundre e.Kr., blant de best bevarte monumentene av antikke byggverk i hele landet. Augustus Tempelet i samme by er også et fantastisk byggverk som fortjener et besøk.

Drar du på ferie til Dalmatia kan du besøke Dubrovnik, kjent som Adriaterhavets perle. Byen blir stadig trukket frem som landets aller vakreste, og det er lett å forstå dersom du reiser innom. Den storslåtte Gamlebyen med murene rundt er et nydelig skue.

I tillegg finner du flere andre store og små byer og landsbyer både langs kysten og i innlandet, inkludert verdens minste by Hum. Har du bil kan du enkelt reise rundt mellom de forskjellige områdene og oppleve det lokale, ekte Kroatia. Når du beveger deg rundt i landet kan du også oppleve det fantastiske kroatiske kjøkkenet, hvor de kulinariske opplevelsene er forskjellige fra region til region. Uansett hvilken region eller by du befinner deg i vil du fort merke at det er sterke mattradisjoner i landet. Blant våre kundefordeler i Kroatia finnes flere gode tilbud på blant annet mat- og kulturopplevelser.

Lei feriehus i Kroatia

 

Naturattraksjoner

I Kroatia venter 8 forskjellige nasjonalparker fordelt langs kysten og i innlandet. Den mest kjente av disse er Plitvice nasjonalpark, med sine spektakulære fossefall, ville elver, dype skoger og vakre innsjøer. I nasjonalparker som Murter og på Mljet finner du nydelige strender som er perfekt dersom du ønsker å nyte late dager i solen eller hoppe uti det deilige vannet.

Det finnes mer enn 1.000 kroatiske øyer langs Adriaterhavet, noe som gjør det til den nest største øygruppen blant middelhavslandene, bak Hellas. De aller fleste av disse øyene er små og ubebodde, som gjør de til perfekte destinasjoner dersom du vil utforske nye og spennende områder og finne din egen private bukt eller strand. Det finnes også flere større og velkjente øyer hvor du kan leie feriehus, blant annet om du drar på ferie til Korcula, Hvar, Brac eller Krk. Mange benytter også muligheten til øyhopping når de ferierer i Kroatia, og det er gode muligheter for å dra på seiltur og oppdage de forskjellige øyene.

Og hva med å oppdage natur- og kulturskatter i den eventyrlige undervannsverden? Dykkerne kan derfor boltre seg blant havets frukter, skipsvrak, antikke funn, svimlende dyp, koraller og huler. Det er også mulighet for å benytte seg av elveekspedisjoner som rafting og kanoturer på ville elver, gjennom trange sluk og nedfor støyende fosser. Kroatias storslåtte natur byr på vidunderlige opplevelser.

Besøk Plitvice nasjonalpark på ferie i Kroatia

 

Arrangement og festivaler

Det er en rekke folkefester hele året i Kroatia som du kan oppleve på din kroatiaferie. I Februar finner karneval i Opatija og Rijeka sted. Her vil du se hundrevis av mennesker i drakter med ulike farger. I mai og april er det arrangementer for de sportsinteresserte. I april avholdes den årlige Kornati Cup, en seilregatta. Mai måneden består av to arrangementer : Big Wall Speed Climbing, en friklatringskonkurranse i fjellveggene i nasjonalparken Paklenica og Ladies Open, en tennisturnering i Bol.

I sommermåneden juni avholdes den internasjonale barnefestivalen i Sibenik, Folkemusikkfestival i Split og Zagreb-festivalen. Mens i juli/august månedene avholdes Surfing Freestyle (kroatisk surfemesterskap i Dubrovnik), konserter i arenaen i Pula, musikkfestivalen St. Donat i Zadar (klassisk/kammermusikk), sommerfestival i Dubrovnik, Raber Fiera (middelalderuke i Rab), Klapa-festivalen (a capella-festival i Omis), sverddans i Korcula, kultursommer i Makarska og kultursommer i Split.

Høstmånedene september/ oktober avholdes en kastanjefest i Lovran kalt Marunada, en trøffelfest i Istria og barokkaftener i Varazdin. Det er med andre ord stort sett alltid kulturelle arrangement forskjellige steder i Kroatia som du kan oppleve på din ferie i landet ved Adriaterhavet.

Opplev spennende arrangementer i Split

Verdensarv

I Kroatia finnes det 8 forskjellige innslag på UNESCOs liste over verdensarv. Spektakulære Plitvice nasjonalpark er listet som en bevaringsverdig naturarv, mens de øvrige syv stedene på listen er kulturminnesmerker fra Porec i nord til Dubrovnik i sør. Gamlebyen i Dubrovnik er et av de tre kroatiske stedene som først ble oppført på listen i 1979. Selve Gamlebyen har spor tilbake helt tilbake til 700-tallet, mens den velkjente bymuren ble bygget på 1300-tallet, så her er det mye historie innenfor murene.

Den historiske byen Trogir er også å finne på listen, som med en kombinasjon av romanske kirker og barokke bygninger kan vise til fantastisk arkitektur og storslåtte byggverk. I Split kan ruinene fra Diokletians palass, som ble bygget mellom slutten av tredje og starten av fjerde århundre e.Kr., finnes over hele byen. Palasset ble bygget i Middelalderen, og gjør opp verdensarven i byen sammen med romanske kirker, middelalderske festninger, gotiske palasser, og palasser fra renessansen og barokken.

I tillegg til disse kulturminnesmerkene er St. Jakobskatedralen i Šibenik skrevet inn som verdensarv, og de monolittiske gravsteinene fra Middelalderen, Stecci, som finnes flere steder i Kroatia. På listen er også Stari Grad sletten som du kan oppleve på ferie på Hvar, og basilikaen St. Euphrasius i Porec. Med NOVASOLs feriehusutleie i Kroatia kan du oppleve disse bevaringsverdige stedene, og mye, mye mer.