Byer og landsbyer på Mljet

Velkommen til den flotte naturen og alle de koselige byene og landsbyene på Mljet. Den beste måten bli kjent med øya på er ved å leie et feriebolig på Mljet.

Mljet er nesten 100 kvadratkilometer stor og ligger i Sørdalmatia. I 1960 ble halve øya gjort om til nasjonalpark. Her fins det saltvannssjøer, grotter og undervannsraviner.

Oppdag Mljets sjarm

En rekke spennende byer og landsbyer venter dere om ferien legges til et sommerhus i Dalmatia. Det finnes mange små landsbyer på Mljet, og om du og din familie skal tilbringe ferien i øyas nasjonalpark er Polace den første byen dere kommer til. Polace er en populær by for fiskere og seilere som gjerne legger til i den usjenerte havnen. Noen kommer også hit for å se på ruinene etter det romerske 400-talls palasset.

Andre steder i nasjonalparken er Pomena og Govedari. Pomena er en liten by som ble grunnlagt etter andre verdenskrig. Govedari er en by fra 1900-tallet og mange kommer hit for å nye utsikten over vingårdene.

Øyas største by heter Babino Polje som også er øyas administrative senter. Navnet betyr 'farmors område' og øyas farmor var Kalypso som holdt Odysseus fanget i 7 år. I følge historien skal Kalypsos grotte finnes en kort biltur unna.

Jakter du på kultur kan du besøke Prozura, her finnes vakttårn fra 1600-tallet og de tre kirker – Den hellige treenighet, St. Martin og St. Rocco.

Enkelt å leie feriehus på Mljet

Er du og din familie interessert i å leie feriehus på Mljet kan dere leie ferieleilighet i Dalmatia via vår hjemmeside eller ved å ringe vår kundeservice.

Vi har ferieboliger i Mljet i alle priskategorier og alle størrelser. Alle feriehusene på Mljet er besiktiget av våre representanter. I leien inngår også en trygghetsforsikring. Velkommen til den grønne øya Mljet!