search

Feriehus og ferieleiligheter i Starigrad Paklenica

Ønsker du å leie et feriehus i naturskjønne omgivelser, tett på havet? Da kan den lille byen Starigrad Paklenica, ved munningen av Velebitkanalen i nordre Dalmatia, være din neste feriedestinasjon. Beliggende rundt én time fra Zadar, tett på noe av Kroatias vakreste natur, ligger det til rette for gode ferieopplevelser i denne vakre byen. Livlige Starigrad Paklenica passer uansett om du ønsker en avslappet eller opplevelsesfylt feriehusferie i Dalmatia

Aktiviteter og opplevelser

Dersom du ønsker en aktiv ferie i Kroatia, er Starigrad Paklenica midt i blinken for deg. Her kan du feriere med nærhet til Paklenica nasjonalpark og Velebit-fjellene. Nasjonalparkens største naturattraksjoner er nok dalene Velika og Mala Paklenica. Parken har mellom 150 og 200 kilometer med stier og ruter, så her er det bare å knyte på seg turskoene. Nasjonalparken er dessuten godt kjent blant klatrere og er midt i blinken for en kombinert klatre – og badeferie. I tillegg skjuler karstlandskapet en rekke hemmeligheter – nemlig spennende grotter. Tar du turen til nasjonalparken kan du heller ikke gå glipp av et besøk til karstgrotten Manita peć.

Den som heller vil utforske undervannsverdenen vil en ferie i Starigrad Paklenica være midt i blinken. Under overflaten i Velebitkanalen venter en magisk verden, der du kan se alt fra sjøsvamp til blekksprut. Utenfor Starigrad Paklenica ligger det dessuten et russisk skipsvrak du kan se utforske. For deg som virkelig vil få opp pulsen og kjenne adrenalinet bruke, kan vi anbefale en tur til Vaganac, en adrenalipark der du kan teste grensene i blant annet hengebruer. 

Gode matopplevelser på ferie er viktig for mange. Ettersom Starigrad Paklenica ligger tett på havet, er det vanlig å se nydelige og ferske fiskeretter på menyen. Kroatia har også en lang rekke gode viner, som du enten kan drikke på restaurantene eller kjøpe med deg tilbake til feriehuset. 

Lei feriehus eller ferieleilighet i Starigrad Paklenica

Attraksjoner og severdigheter

Når du leier et feriehus i Starigrad Paklenica, befinner du deg ikke langt unna vakre og historiske Zadar. Byen, som kan skilte med en 3000 år gammel historie, er midt i blinken for deg som er glad i spennende severdigheter. Vandre rundt på brosteinsbelagte gater i gamlebyen og ta inn de mange inntrykkene. I Zadar finner du blant annet verdens største sjøorgel og kirken St. Donat. Zadar er i tillegg kjent som en konsertby, og er du heldig foregår det noe spennende når du besøker byen. 

Feriehus og ferieleiligheter i Starigrad Paklenica

NOVASOL formidler et stort antall ferieboliger, og en rekke av disse finner du i Kroatia. Våre feriehus og ferieleiligheter i Kroatia er dessuten «all inclusive», noe som betyr at du slipper å tenke på ting som sengetøy, sluttrengjøring og forbrukskostnader. Det eneste du må gjøre i feriehuset i Kroatia er å slappe fullstendig av og nyte tiden sammen med familie eller venner.