Luxemburgs attraksjoner

For de som ønsker å oppleve ennå mer i ferien enn det gode været og den flotte naturen finnes det i Luxemburg mange opplevelser for store og små. I Luxemburg vil du finne mange maleriske landsbyer og bygninger. Et besøk i hovedstaden i Luxemburg vil gjøre din ferie helt perfekt. Byen har vært en dobbel europæisk kulturhovedstad. Byen byr på mange spennende museer for både unge og gamle. Den fantastiske gamle bydelen i Luxemburg er å finne på UNESCO's verdens arvs liste. Les videre for gode tips.

Päiperleksgaart

Denne sommerfuglehage ligger i nydelige omgivelser ved vinens by Grevenmacher som er et fantastisk sted for naturelskere. Den eksotiske hagen er 600 m2 og har hundredvis av tropiske sommerfugler. Dette paradis er ideell til lange vandreturer i en behagelig og konstant temperatur på 27 grader. Lær om den fantastiske livssyklusen til sommerfuglene. På forespørsel tilbys det guidede turer i Butterfly Garden.

Adolphe-Broen

Adolphe broen i Luxemburg er et nasjonal symbol og er oppkalt etter Hertug Adolf av Luxemburg. Broen forbinner Gare kvarteret med sentrum av byen Luxemburg. Broen er 153 m lang og 42 m bred. Avsluttet i 1903 var den på det tidspunktet den største sten bue bro i verden. Den krysser Pétrusse dalen.

Fort Thüngen

Fort Thüngen er et historisk fort i den nordøstlige delen av hovedstaden i Luxemburg. Fortet står i parken Drei Eicheln Park. Fortet er også kjent som ” Drei Eicheln” på grunn av de overdimensionerte hasselnøtter som er avbildet på de tre tårn​​. Disse tre tårn og fundamentet av slottet er alt hva som er tilbake etter London konferansen i 1867. På det samme området finnes det fantastiske ”Mudam” et museum for moderne kunst.

Esch-sur-Sûre

Esch-sur-Sure er en koselig liten by i den nordvestlige delen av Luxemburg med kun et par hundre innbyggere. Esch-sur-Sure har navnet sitt fra elven Sure som renner gjennom det idylliske området. Den enorme demning i elven er verd et besøk. Her finnes det gode muligheter for svømning. Ruinene fra det 12. århundrer byr på en panoramautsikt over byen og Sure.