Attraksjoner i Nederland

Nederlenderne er kjent som et nøkternt, behagelig og rolig folkeslag. Det gir seg blant annet utslag i at de har få offentlige fester og festivaler sammenlignet med andre europeiske land. Likevel har nederlenderne noen store, kjente folkefester som er verdt å få med seg:

Bloemencorsos (blomsterfester)

Leier du et feriehus i Nederland mellom april og september, kan du oppleve en av de mange blomsterfestene som arrangeres mange steder i Nederland. En viktig del av disse folkefestene er opptog med vogner pyntet med vakre blomster.

Ostemarked

Siden 1939 har Alkmaar vært den eneste nederlandske byen som har et eget ostemarked. Her kan du få kjøpt ost på tradisjonelt vis. Ostemarkedet finner sted hver fredag fra kl. 10.00 til 12.30 i perioden mellom 1. fredag i april og 1. fredag i september. Ostemarkedet er en artig tradisjon som tiltrekker seg ca. 300 000 besøkende hvert år.

Koninginnedag (dronningens dag)

Den 30. april står alltid i dronningens navn i Nederland. Tradisjonen holdes i hevd selv om det ikke er dronning Beatrix, men hennes mor Juliana, som ble født på denne dagen. Over hele landet arrangeres festligheter for liten og stor på dronningens dag.

Bevrijdingsdag (frigjøringsdagen)

5. mai feires frigjøringsdagen i Nederland. Dagen markeres med ulike arrangementer, som for eksempel markeder og konserter.

Spesielle attraksjoner i Nederland

Zaanse Schans

Det lille samfunnet Zaanse Schans er en av de mest populære turistattraksjonene i Nederland. Zaanse Schans ligger litt nord for Amsterdam, på østsiden av elven Zaan, og er et sjarmerende bolig- og arbeidskvarter med lange tradisjoner. Her finner du ulike museer, møller, håndverkere, restauranter og et publikumsbygg. Det er mulig å være med på rundturer på området. Zaanse Schans gir deg et enestående innblikk i livet i Zaan-området på 1600- og 1700-tallet. Området er åpent året rundt, og inngangen er gratis.

Vannlandet Neeltje Jans

Kombinasjonen av sol, sjø, natur, kultur og teknikk danner kulissene for vannlandet Neeltje Jans, den store temaparken i Zeeland. Her er det mange spennende attraksjoner. Benytt sjansen til å få se det nederlandske flomvernsystemet både innen- og utenfra. Barna kan få en lettfattelig og morsom innføring i det gigantiske Deltaverk-prosjektet. Parken er åpen fra kl. 10.00 til 17.30 i perioden 23. mars til 6. november. Inngangsbilletten koster 15,- Euro (stand 2005).