Slik kommer du trygt fram i Nederland

Ønsker du å leie et feriehus i Nederland, er det greit å vite at landet har gode offentlige kommunikasjoner og et godt utbygd veinett.

Ferger

Oslo – Kiel: For nærmere informasjon om rutetider

Det går ferger fra fastlandet i Nederland til flere øyer. Fra Den Helder til den mest kjente øya, Texel, går det ferge hver time.

Bil

Hvis du velger Øresundbroen (bompenger) mellom Sverige og Danmark, kan du kjøre hele veien ned til kontinentet.

Trafikktettheten i Nederland er stor, ofte med en del køer.

Fly

Schipol ved Amsterdam er den største flyplassen. Det går også internasjonale flyvninger til Rotterdam, Eindhoven og Maastricht.

Tog

Tog er et raskt, komfortabelt og rimelig transportmiddel i Nederland. Landet har et moderne skinnenett og hurtiggående tog. Mellom byene går det flere tog i timen. Intercity-tog, hurtigtog og nærtrafikktog bringer deg dit du ønsker. Kombinasjonen av hurtige tog og korte avstander sørger for korte reisetider. Fra Amsterdam til Utrecht bruker toget 30 min., og fra Schipol til Amsterdam tar det 16 min. Videre til Den Haag tar toget ca. 45 min.

Dersom du belager deg på å bruke tog som transportmiddel under ferien i et feriehus, er det viktig å være oppmerksom på at de fleste feriehus og hytter ikke ligger i gangavstand til en togstasjon. Du vil da i tillegg måtte bruke buss og/ eller taxi for å komme helt fram. For informasjon om tog til Nederland.

Buss

Nederland trafikkeres av mange ulike busser:

”Stadsbus” (bybuss), ”Streekbus” (mellom og utenfor byer) og ”Snelbus” (hurtigbuss). Hurtigbussene har få stoppesteder og kjører først og fremst til ”vanlige” reisetider (morgen/ ettermiddag).

”Interliner”: Disse bussene kjører på ca. 30 strekninger. Dette er direkteruter, og bussene stopper sjelden.

Selskapet ”Connexxion” er det eneste busselskapet i store deler av Nederland; i provinsene Noord- og Zuid-Holland, Gelderland, Overijssel og Zeeland.