Aktiv ferie

Aktiv hytteferie i Norge

Når dere leier et feriehus i Norge legger det ofte opp til avslapping, ro og nye opplevelser. Man kan også avholde en aktiv ferie i Norge med fullt av gode og spennende opplevelser. Norge tilbyr nemlig mange aktivitetsmuligheter, som kan tilrettelegges så hele familien, store som små kan være med. Her kan dere både i vinterperioden som i sommerperioden skape mange gode ferieminner sammen. Ønsker du å leie en av NOVASOLs kvalitetssikrede feriehus og hytter kan du se gjennom vårt store utvalg her, eller kontakte vårt kundesenter dersom du ønsker hjelp. Sjekk også ut våre kundefordeler i Norge for å se om det er noen gode fordeler der du ønsker å dra på ferie.

Hytteferie med ski på beina

Vi nordmenn er svært glad i skiaktiviteter, alt fra langrenn og slalåm og snowboard. Med en rekke kjente vintersportdestinasjoner i Norge ligger alt til rette for lek og moro i vinterhalvåret. I Norge har NOVASOL en rekke hytter ved vintersportdestinasjoner på tvers av landet, og spesielt mange hytter i Oppland og Hedmark, ved skisteder som Geilo, Hemsedal, Trysil og gjennom Gudbrandsdalen finner du hytter og feriehus perfekt for vinter- og skiferier. Skientusiaster har dermed en rekke valgalternativer for å få den perfekte skiferie, enten du vil spenne på deg langrennsskiene eller kaste deg utfor henget i slalåmbakker og fjellsider.

Stadig flere legger også ut på toppturer på vinterstid, og trasker oppover bratte fjellsider i pittoreske områder som Lofoten og Romsdalsalpene før de setter kursen nedover fjellsidene som stuper helt ned i fjord og hav. Disse turene krever at man er i relativt god fysisk form, og selvsagt er bekjent med sikkerhet og farene med skred.

På vinterstid kan du også kombinere skituren med andre morsomme opplevelser, da det stadig dukker opp nye aktører som tilbyr blant annet hundekjøring med slede, en morsom aktivitet for hele familien. Eller hva med elgsafari? Bli med lokalkjente turledere og møt på skogens konge!

Velg en NOVASOL hytte til skiferien

Hytte ved sjøen

Den norske strandlinjen, inkludert øyer og fjorder, er over 57.000 kilometer lang! Det er dermed duket for båtliv, havfiske, bading og vannsport til den store gullmedalje. Fiske står naturlig nok ofte i fokus når våre gjester legger ferien til norgeskysten, men det finnes også mange andre spennende aktivitetsmuligheter i våre ytterste fylker. Nordover i landet, blant annet i Vesterålen og Tromsø, kan du dra bli med på eksotiske turer til havs, med hvalsafari som en av de mest populære aktivitetene. Øyhopping er også en fin og familievennlig aktivitet, og turer arrangeres ved en rekke steder fra toppen av Norge og helt ned til Oslofjorden. Ønsker du å kjenne adrenalinet pumpe litt ekstra kan rafting være midt i blinken, og rafting tilbys også ved en rekke steder, spesielt på Vestlandet.

Rolige dager på stranden med en god bok, lek og bading danner rammene for en perfekt sommerdag i Norge. En hytte i Vest-Agder gir et perfekt utgangspunkt for å sole seg på varme svaberg i den innbydende sørlandske skjærgården, lenger nord kan du dra ut på en sjark å fiske i Lofoten, dykke på kysten av Møre eller surfe på Jæren i sørvest. Langs kysten av Norge er mulighetene mange for både aktive og late dager ved, på og under overflaten!

Fiskeferie

Vi er også bortskjemte med gode fiskemuligheter her til lands. Langs vår lange kystlinje er det fantastiske muligheter for spennende fiske i hav og fjord, i våre utallige ferskvann venter blant annet ørret, røye og gjedder, som lokker fiskeentusiaster fra nær og fjern, mens laksefisket i utvalgte elver i hele landet er blant det beste av sitt slag. Mange av oss nordmenn har fiske som en lidenskapelig hobby, i tillegg til de mange som kommer fra utlandet ene og alene for vårt gode fiske. I hele Norge har vi i NOVASOL egne fiskehus tilrettelagt for fiskeren, med ekstra frysekapasitet og sløyeplass, og ofte er det også mulig å leie båt, slik at du når frem til de aller beste fiskestedene.

En rekke turister drar på ferie til Hordaland og nabofylkene med fiske som hovedaktivitet under oppholdet. Enten du vil senke snøret i havbunnen på jakt etter det store og mystiske, eller trives best ved et stille fjellvann hvor du kan lande ørreten til dagens middag, så er det noe spesielt og avslappende med fisking, hvor du kobler helt ut fra hverdagens stress.

Velg et feriehus til fiskeferien i Norge

 

Vandring og fjellturer

Den fantastiske naturen i Norge frister stadig flere ut på vandring langs vidder og fjell. Det å utforske Norges natur er blitt en del av å være nordmann, og turer både til fjells, i skoger, og langs hav og kyst blir stadig mer populært. I naturen vår finnes en rekke av våre aller mest populære attraksjoner i Norge. Langs land og strand finnes det en rekke populære turstier og turområder, og noen av favorittene blant både nordmenn og gjester fra utlandet er Besseggen, hvis utsikt er blitt et svært populært fotomotiv, spektakulære punkt som Preikestolen og Trolltunga, toppen av Telemark Gaustatoppen, og våre høyeste topper i form av Galdhøpiggen og Glittertind. En rekke av våre hytter ligger i hjertet av Fjellnorge, og gir et perfekt utgangspunkt for fjellturen. Hva er vel bedre enn å pakke med seg nista, legge ut på tur til nye topper, for så å finne roen foran peisen på kvelden?

Sykling

Trives du best på sykkelsetet er det også en rekke ruter tilrettelagt for syklisten i Norge. Rallarvegen er en favoritt blant mange, mens landskapet i vest og nord er perfekt å oppleve på to hjul. Norgesferien nytes best når du bor midt i hjertet av naturen, og hva er vel da bedre enn å leie en hytte? Det blir også stadig mer populært med stisykling og terrengsykling, og blant annet ved flere skidestinasjoner er det på sommerstid nettopp terrengsykling og sykling utenfor allfarvei som gjelder.

Sykkelferie i Norge

Andre aktiviteter

Det finnes også en rekke andre aktiviteter du og familien har mulighet til på en hytteferie i Norge. Hva med en runde golf? Du finner en rekke golfbaner rundt omkring i landet, i alle landsdeler. Ellers er det mange fjellområder i Norge som tilbyr rafting og klatring dersom du ønsker litt adrenalin i løpet av ferien. Eller ta en kano eller kajakktur, dersom du vil være aktiv i det våte element. Det er din ferie, og du legger opp ferien akkurat slik du selv ønsker, med akkurat de aktivitetene du selv ønsker skal være en del av ferien. En rekke av våre huseiere har også et godt tilbud av aktivitetsmuligheter i feriehuset, ofte i form av biljard eller bordtennis, eller utendørs aktiviteter som trampoline og lignende.

Med NOVASOLs feriehusutleie i hele Europa kan du også oppleve aktiviteter og attraksjoner utenfor Norges grenser.