Attraksjoner og aktiviteter i Norge

Enten du er på jakt etter de beste naturopplevelsene eller vil oppdage spennende og tradisjonsrike tettsteder, så inviterer en ferie i en hytte i Norge til utallige varierte og spennende attraksjoner og destinasjoner. I hele Norge venter unike destinasjoner og attraksjoner uten sidestykke, både skapt av natur og mennesker. Vil du på aktiv ferie i Norge kan du begi deg ut på de mange naturattraksjonene som finnes her til lands, mens dersom du vil bli bedre kjent med vår kultur og historie kan utforske historiske steder, museer og bygninger. Det er ingen bestillingsgebyr når du vil bestille en av NOVASOLs kvalitetssikrede ferieboliger, og vi har også en Best Pris Garanti. Ta kontakt med vårt kundesenter dersom du ønsker hjelp til å finne den perfekte hytta.

Byer og bygder

På kryss og tvers av landet vårt finner vi store, små, sjarmerende og tradisjonsrike tettsteder med en rike historier. Stadig flere får øynene opp for vår hovedstad Oslo som et spennende reisemål. Legger du ferien til Sør-Norge kan du besøke perler som Kristiansand, Risør og Grimstad, hvor sommeridyllen kan nytes som aller best. På Vestlandet kan byer som Bergen, Haugesund og Ålesund vise til rike historier, fantastisk arkitektur og spennende naturopplevelser. Fra Trondheim og nordover er det lenger mellom tettstedene, men når paradis som Helgelandskysten og Lofoten åpner seg opp er det vel verdt en lenger kjøretur for de som måtte komme sørfra.

Mellom de store byene dukker det opp mindre bygder, som kan være vel så store høydepunkt når feriedestinasjonen i Norge planlegges. En tur gjennom dalene midt i landet lar deg bli kjent med tettsteder som vitner om en tradisjonsrik, norsk levemåte, mens du på tur langs den lange norgeskysten finner små perler hvor fiske og gårdsdrift står like mye i fokus den dag i dag som det alltid har gjort.

Lei hytte eller feriehus tett på norske attraksjoner

Naturattraksjoner

Norge forbindes først og fremst med unik natur, og pittoreske steder og lokasjoner som Trolltunga, Preikestolen og Kjeragbolten er kjent verden over som selve symbolene på Norge. Leier du for eksempel en hytte i Hordaland, kan du enkelt legge ut på en tur til disse naturattraksjonene. I tillegg finner vi, spesielt i vest, isbreer som Jostedalsbreen, Briksdalsbreen og Hardangerjøkulen, som kan være spennende å se før de forsvinner.

I fastlands-Norge finner vi også nærmere 40 forskjellige nasjonalparker av ulik størrelse og fasong. Størst av dem alle er Hardangervidda, som strekker seg over tre fylker, og kan vise til fantastiske fiskemuligheter og gode villmarksopplevelser. Litt lenger nord finner du blant annet Jotunheimen, som er høyfjellsområde nummer én i Norge med en rekke fjelltopper som strekker seg over 2000 meter, inkludert våre to høyeste topper, Galdhøpiggen og Glittertind. Lomsdal-Visten Nasjonalpark i Nordland byr på ekstreme variasjoner, med stupbratte fjellsider, dype fjorder og daler med elver og fjellvann.

Fjordene våre er blant våre fremste trekkplaster for utenlandske besøkende, og det er selvsagt ikke uten grunn. Sognefjorden er vår lengste fjord, og den tredje lengste i hele verden, med sine 205 km, etterfulgt av Hardangerfjorden som strekker seg 183 km innover i landet. Fjordene byr på fantastiske utsikter med fjellsider som loddrett stuper ned i overflaten, sjarmerende bygder og havner, og selvsagt gode fiskemuligheter. Fjorder og fjell legger til rette for morsomme og opplevelsesrike dager for deg som vil på en aktiv ferie i Norge.

Vil du oppleve nordlys, mørketid eller midnattssol på ferien bør du ta turen nordover i landet. Med en kundefordeler i Norge kan du nord for polarsirkelen oppleve mørketid og midnattssol, mens observasjoner av nordlyset ved flere tilfeller strekker seg mye lenger sørover. Disse naturfenomenene er det få andre land som kan skilte med, og det er ikke uten grunn at turister fra alle verdens hjørner kommer hele veien til kalde nord.

Vakre naturopplevelser på ferie i Norge

Historiske steder

Med en rik historie har vi selvsagt en rekke steder med sine helt spesielle historier. Blant arkitektoniske verk finner vi blant annet en rekke stavkirker i Norge, som Fantoft Stavkirke og UNESCO listede Urnes Stavkirke. I tillegg er hus, bygninger og spesielle gater i byer som Bergen, Ålesund og Røros lett gjenkjennelige og kan vise til rike historier. Noen større monumenter stikker seg også spesielt ut, slik som Sverd i Fjell og skulpturene i Vigelandsparken. De fantastiske festningene i Halden, Fredrikstad og Akershus Festning i Oslo forteller alle rike historier og kan være en morsom besøkspost når hele familien skal ut på tur.

Idrettshistorien oppleves kanskje aller best i OL byen Lillehammer, som står frem som en av de aller beste og mest vellykkede olympiske byene med sitt arrangement i 1994, og Holmenkollen hvor mang en historie har blitt skrevet gjennom vintersportens tider.

Kunst og kultur

For den kunstinteresserte finnes det i de fleste byer spennende museer og utstillinger som forteller om kunst og kultur som har preget Norge gjennom århundrer. Dersom du reiser på ferie til Oslofjorden finner du på Munchmuseet i hovedstaden verdens største samling av Edvard Munchs kunst, med tusenvis av kunstnerens fantastiske verk. Frammuseet, Vikingskipshuset og Kon-Tiki museet forteller alle om spennende og spektakulære historier fra seilas og livet til havs, mens Norsk Teknisk Museum inviterer til lærerike og morsomme utstillinger og aktiviteter for gjestende i alle aldre.

I Bergen er Det Hanseatiske Museum vel verdt et besøk. Som en av Bergens eldste og best bevarte bygninger beliggende på Bryggen forteller museet om handel og levekår fra den hanseatiske tiden. På Troldhaugen ligger Edvard Grieg museet, som trekker gjester fra hele verden som vil bli kjent med hvordan den kjente komponisten levde.

Eidsvollbygningen på Eidsvoll er selvsagt et viktig sted og viktig kulturminne i norsk historie, da det var her grunnloven ble skrevet i 1814. Disse er bare et knippe av et rikt utvalg museer og historiske steder. På tur gjennom vårt langstrakte land dukker det opp spesielle bygninger, spennende museer og rike historier i nesten hver en bygd og by. Ved flere museum og historiske steder kan du nyte godt av vår hytteutleie i Norge, som gir rabatterte innganger ved en rekke attraksjoner.

Kom tett på norsk historie på ferie i Norge

Verdensarv

Rundt om i verden er det over 1000 utvalgte steder som står oppført på UNESCOs verdensarvliste over bevaringsverdige kulturminnesmerker eller naturforekomster. I Norge har vi 8 forskjellige steder listet som verdensarv av UNESCO, i form av både natur og kultur. I perioden 1979 – 1981 ble de fire første norske kulturstedene skrevet inn, og disse var Bryggen i Bergen, Urnes stavkirke, helleristningene i Alta og bergstaden Røros. Ærfuglens rike Vegaøyan på Helgelandskysten var neste på lista, oppført i 2004. Etter dette har også Struves triangelkjede, med fire norske punkter, blitt listet, i tillegg til vestnorsk fjordlandskap representert av Geirangerfjorden og Nærøyfjorden, som blir regnet som to av de aller fineste fjordområdene i hele verden. Lei en hytte i Møre og Romsdal, og kom tett på den vakre Geirangerfjorden. Siste sted som foreløpig har blitt inkludert på UNESCOs verdensarvliste i Norge er Rjukan-Notodden Industriarv som vitner om et industrisamfunn på Rjukan fra tidlig på 1900-tallet.

Hva enn du ønsker å oppleve og besøke av steder og attraksjoner, så gir en hytte i Norge et perfekt utgangspunkt for opplevelsesrike feriedager ved din utvalgte destinasjon, enten det er her i Norge eller om du vil leie feriehus i Europa øvrig. Mange vil også på ferie med hund i Norge, spesielt når det er naturattraksjoner som skal utforskes, og en rekke av våre huseiere tillater at du tar med det firbeinte familiemedlemmet på hyttetur, slik at hele familien kan være med på ferie i Norge.