Opplevelser og attraksjoner i Norge

Det finnes et hav av varierte og spennende attraksjoner i Norge som du bør oppleve på en ferie i Norge. Enten du er på jakt etter de beste naturopplevelsene eller vil oppdage spennende og tradisjonsrike byer og tettsteder, er det mange steder å besøke i Norge. Hva med å bestige en av de majestetiske fjelltoppene i Jotunheimen? Eller dra på fiskeferie til Lofoten? Vil du oppleve fortidens sus på Bryggen i Bergen? Vi gir deg tips til de beste attraksjonene i Norge.

Attraksjoner i Norges byer og bygder

På kryss og tvers av landet vårt finner vi store, små, sjarmerende og tradisjonsrike tettsteder med en rik historie.

Hovedstaden Oslo er et opplagt punkt på listen over steder å besøke i Norge. Her finner dere spennende museer, butikker, kulturinstitusjoner og massevis av norgeshistorie. Legger du ferien til Sørlandet kan du besøke perler som Kristiansand, Risør og Grimstad, som byr på ren sommeridyll. På Vestlandet kan byer som Bergen, Haugesund og Ålesund vise til rike historier, fantastisk arkitektur og spennende naturopplevelser. Og i Nord-Norge kan dere oppleve spektakulær natur og de spennende byene Tromsø og Bodø.

Mellom de store byene dukker det opp mindre bygder, som kan vise seg å være like store høydepunkt på listen over attraksjoner i Norge.

Lei hytte eller feriehus tett på attraksjoner i Norge

Opplevelser i Norges fantastiske natur

Norge forbindes først og fremst med unik natur, og noen av de mest kjente naturopplevelsene topper ofte listen over de mest besøkte turistattraksjonene i Norge.

Pittoreske steder som Geirangerfjorden, Preikestolen og Kjeragbolten er kjent verden over som selve symbolene på Norge. I tillegg finner vi, spesielt i vest, isbreer som Jostedalsbreen, Briksdalsbreen og Hardangerjøkulen, som kan være spennende å se før de forsvinner.

I fastlands-Norge har vi nærmere 40 forskjellige nasjonalparker av ulik størrelse og fasong. Størst av dem alle er Hardangervidda, som strekker seg over tre fylker, og kan vise til fantastiske fiskemuligheter og gode villmarksopplevelser.

Litt lenger nord finner du blant annet Jotunheimen, som er høyfjellsområde nummer ett i Norge. Jotunheimen er en av de mest spennende stedene å besøk i Norge, hvis du er ute etter en aktiv ferie. Her finner nemlig en rekke fjelltopper som strekker seg over 2000 moh, inkludert våre to høyeste topper, Galdhøpiggen og Glittertind. Lomsdal-Visten Nasjonalpark i Nordland byr på ekstreme variasjoner, med stupbratte fjellsider, dype fjorder og daler med elver og fjellvann.

Fjordene er blant de mest kjente attraksjonene i Norge, og det er selvsagt ikke uten grunn. De byr på fantastiske utsikter med fjellsider som loddrett stuper ned i overflaten, sjarmerende bygder og havner, og selvsagt gode fiskemuligheter. Fjorder og fjell legger til rette for morsomme og opplevelsesrike dager for deg som vil på en aktiv ferie i Norge.

Vil du oppleve nordlys, mørketid eller midnattssol på ferien bør du ta turen nordover i landet. Nord for polarsirkelen kan du oppleve mørketid og midnattssol, mens observasjoner av nordlyset ved flere tilfeller strekker seg mye lenger sørover. Disse naturfenomenene er det få andre land som kan skilte med, og det er ikke uten grunn at turister fra alle verdens hjørner kommer hele veien til det kalde nord.

Naturen er en av de mest unike attraksjoner i Norge

Historiske steder og attraksjoner i Norge

Norge har en lang og rik historie, og dette kan ses over hele landet. Det finnes blant  annet en rekke stavkirker i Norge, som kan dateres tilbake til mellomalderen, som for eksempel Fantoft Stavkirke og UNESCO-listede Urnes Stavkirke. I tillegg er hus, bygninger og spesielle gater i byer som Bergen, Ålesund og Røros lett gjenkjennelige og har stor historisk verdi.

Noen større monumenter stikker seg også spesielt ut, slik som Sverd i fjell i Stavanger og skulpturene i Vigelandsparken. De fantastiske festningene i Halden, Fredrikstad og Akershus Festning i Oslo forteller alle rike historier og kan være en morsom besøkspost når hele familien skal ut på tur.

Idrettshistorien oppleves kanskje aller best i OL byen Lillehammer, som står frem som en av de aller beste og mest vellykkede olympiske byene med sitt arrangement i 1994, og Holmenkollen hvor mang en historie har blitt skrevet gjennom vintersportens tider.

Kunst- og kulturattraksjoner i Norge

For den kunstinteresserte finnes det i de fleste byer spennende museer og utstillinger som forteller om kunst og kultur som har preget Norge gjennom århundrer.

Dersom du reiser på ferie til Oslo finner du verdens største samling av Edvard Munchs kunst på Munchmuseet, med tusenvis av kunstnerens fantastiske verk. Frammuseet, Vikingskipshuset og Kon-Tiki-museet forteller alle om spennende og spektakulære historier fra seilas og livet til havs, mens Norsk Teknisk Museum inviterer til lærerike og morsomme utstillinger og aktiviteter for gjestende i alle aldere.

I Bergen er Det Hanseatiske Museum vel verdt et besøk. Som en av Bergens eldste og best bevarte bygninger beliggende på Bryggen forteller museet om handel og levekår fra den hanseatiske tiden. På Troldhaugen ligger Edvard Grieg-museet, som trekker gjester fra hele verden som vil bli kjent med hvordan den kjente komponisten levde.

Eidsvollbygningen på Eidsvoll er selvsagt et viktig sted og viktig kulturminne i norsk historie, da det var her grunnloven ble skrevet i 1814.

Kom tett på historiske attraksjoner i Norge

Disse er bare et knippe av et rikt utvalg museer og historiske steder. På tur gjennom vårt langstrakte land dukker det opp spesielle bygninger, spennende museer og rike historier i nesten hver en bygd og by. Ved flere museer og historiske steder kan du nyte godt av vår hytteutleie i Norge, som gir rabatterte innganger ved en av de mest besøkte turistattraksjonene i Norge.

Hva enn du ønsker å oppleve og besøke av steder og attraksjoner i Norge, så gir en hytte i Norge et perfekt utgangspunkt for opplevelsesrike feriedager ved din utvalgte destinasjon.