Ferie med barn i Norge

Drømmer du om å ta med familien på en norgesferie? Lei en privat hytte i Norge gjennom NOVASOL og ta med barna på ferie i eget land. 

Det er lite som slår følelsen av å pakke bilen og legge ut på oppdagelsesferd. Norge er perfekt for familieferier, og kan by på et mangfoldig utvalg av attraksjoner og opplevelse for barn og voksne i alle aldre. Trenger du tips til ferie i Norge med barn? Vi har samlet noen gode opplevelser for store og små. God fornøyelse!

Ta med barna på ferie i norge

5 opplevelser barna vil elske

Det er ikke bare de voksne som setter pris på kulturelle opplevelser eller storslått natur. Spennende vikinghistorie, majestetiske fossefall og tradisjonsrik lokalmat er bare noe av det familien kan oppleve på ferie i Norge. 

1. Vikinghistorie på Karmøy

Hvem er ikke glad i norsk vikinghistorie? På Karmøy kan barna  bli bedre kjent med Harald Hårfagre og andre norske vikingkonger gjennom Nordvegen Historiesenter og Vikinggarden Avaldsnes. I Avaldsnes kan barna kan være viking eller arkeolog for en dag, og låne passende klær og ustyr til rollen. Vikinggarden består av langhus, leidangsnaust og rundthus, og er åpen for besøkende i sommermånedene. 

2. Vestnorsk fjordlandsskap

Vestnorsk fjordlandskap består av Nærøyfjordområdet og Geirangerfjordområdet, og står på UNESOs verdensarvliste. Når du skal leie hytte i Norge, går tankene fort til det dramatiske fjordlandskapet, der majestetiske fjell stuper ubarmhjertlig ned i vannet. Ta med barna på tur i en natur som har trollbundet mennesker i mange, mange år. 

3. Blomstringen i Hardanger

Hvert år i mai-juni tar frukttrærne i Hardanger på seg finstasen. Mellom fjord og fjell står trærne i full blomst og bergtar enhver som kommer forbi. Først blomstrer plomme – og morelltrærne, og etterhvert står eple – og pæretrærne også i full blomst. Vil du heller kjenne smaken av nyplukket frukt kan du legge turen innom Hardanger på sensommeren eller høsten. 

4. Tradisjonsrike Gudbrandsdalen

En ferie i tradisjonsrike Gudbransdalen er en opplevelse barna garantert vil elske. Beliggende midt i hjerte av Norge, med fantastiske aktivitetsmuligheter i hele sju nasjonalparker, er det dette en fin destinasjon for ferie med barn. Dra på tur i Jotunheimen eller Rondane, la barna blir bedre kjent med gårdslivet, eller test skiføret på fjellet. Uansett hvilken årstid du legger hytteferien til Gulbrandsdalen, finnes det aktiviteter for alle aldre. 

5. Togtur i verdensklasse  

Ta med barna om bord på Raumabanen – én av Norges vakreste og villeste jernbanestrekninger! Toget tar deg fra Åndalsnes til Dombås forbi naturattraksjoner som Kylling bru og Trollveggen. Her er det bare å lene seg tilbake i setene og nyte utsikten underveis. 

Blomstringen i Hardanger vil barna garantert elske

Familieparker i Norge 

En tur i en familiepark kan gi ferien det lille ekstra, og det er slett ikke bare Danmark som kan skilte med flotte alternativer for deg som reiser med barn.

  • Hva med en tur i Kongeparken? Parken ligger rundt 22 kilometer sørøst for Stavanger, og her kan barna møte Gråtass, kjøre karuseller og leke i vannet. 
  • Kristiansand Dyrepark er en av Norges mest besøkte familieattraksjoner. Dyreparken er oppe hele året, mens badelandet naturligvis bare er åpent i sommermånedene. I tillegg til å møte dyr fra hele verden, kan barna hver sommer oppleve kjente karakterer som Kaptein Sabeltann, Klatremus og Mikkel Rev i parken. 
  • Hunderfossen Eventyrpark i Lillehammer er en spennende opplevelse for små og store. I parken finnes over 60 attraksjoner, som blant annet det kjente Eventyrslottet og Ivo Caprinos Eventyrgrotte. Også på vinteren er det liv og røre i familieparken, da du blant annet kan oppleve Iskatedralen og andre attraksjoner. 

Ta med hunden på hytteferie

Planlegger du en norgesferie med både barn og hund i år? Det er lite som skaper så gode ferieminner som en ferie ved en hytte med plass til absolutt hele familien. Se for deg glade barn i ivrig lek med familiens firbeinte medlem, bading fra brygga ved en sørlandsk sandstrand, eller rolige turer langs en setervei i fjellheimen – høres det ikke fint ut?

NOVASOL har en rekke husdyrvennlige feriehus og hytter i Norge, der hunden eller katten er hjertelig velkommen. For å finne disse husene kan du huke av for ‘husdyrvennlig’ når du søker etter din neste feriebolig.