Attraksjoner i Hordaland

Har familien vurdert å leie hytte i Hordaland? Hordaland består av langt mer enn Bergen by og er et av de fylker i Norges om har lengst tradisjon med turisme. NOVASOL utleie av ferieboliger i Hordaland gir deg de beste tipsene til hva du burde oppleve på en ferie i den vakre regionen.

Kultur og arkitektur

Det finnes massevis av kultur og arkitektur i Hordaland. På voss finner man Finnesloftet (1250) og Mølstertunet som til sammen utgjør Voss folkemuseum. Voss har også en gammel kirke fra 1200-tallet i gotisk stil, Vangskyrkja. Mens i Nordheimsund finner man Hardanger Fartøyvernsenter, et aktivt museum med bl.a. utleie av robåter inkludert kart, turforslag og fiskeutstyr. Det finnes også arrangerte fisketurer, og håndverksteder hvor du selv kan prøve deg som modellbåtbygger eller repslager.

Øystese tilbyr også en rekke kulturopplevelser som Ingebrigt Vik-museet, som viser 140 vakre skulpturer av billedhuggeren en av Norges mest kjente skulptører. Røldal Stavkirke fra 1200-tallet kan man beundre i Røldal. Over korbuen henger et krusifiks som skal ha helbredende kraft, og i middelalderen var dette et valfartssted, hvor blant syke søkte hjelp.

Rosendal Baroni som befinner seg i Rosendal ble grunnlagt i 1678. I 1850-årene ble det anlagt en romantisk landskapspark rundt slottet med flotte utsiktspunkter. Om sommeren oppføres historiske spill og konserter på området. Rosendalbaronene har sitt gravkapell i Kvinnherad kirke, en av de vakreste middelalderkirker. Agatunet i Aga er et fredet klyngetun i landsbystil med 31 hus og trange smug. Flere av husene går opprinnelig tilbake til middelalderen. Flott beliggende på vestsiden av Sørfjorden.

Besøk Ullensvang! Komponisten Grieg ferierte her og hadde sin egen komponisthytte på stedet. I dag kan du se denne i hagen til Hotell Ullensvang. Norges Vasskraft- og Industristadmuseum viser vannkraftutbygging, elektrisitetsforsyning og arbeiderkultur i et restaurert industribygg fra 1914, og befinner seg i kommunen Odda/Tyssedal. Museet har fått flere nasjonale priser for sin utforming og presentasjon.

Besøk også ”Tysso 1” en fredet kraftstasjon som da den ble bygd i 1918 var verdens største, og som ligger flott til ved Sørfjorden.

Aktiv ferie i Hordaland

Aktiviteter og opplevelser i natur

Fruktblomstringen i Hardanger i mai er et eventyr for seg selv. Våren er kanskje den vakreste av alle årstider i dette området, og verdt et besøk dersom du leier hytte i Hordaland. Gjør også et stopp ved Steindalsfossen, litt vest for Norheimsund, hvor det er mulig å gå bak selve fossen uten å bli våt!

På Norges neste største isbre, Folgefonna, finner du Norges lengste breskitrekk og velpreparerte løyper for alpint og snowboard. Fra breen har du en fantastisk utsikt over fylket og fjorden på tre sider. Guidede breturer med fører arrangeres i juli og august. Utgangspunkt er Jondalen ved Hardangerfjorden.

Den gamle, 7 km lange veien i Måbødalen er imponerende; delvis sprengt inn i fjellet og delvis i slyng. Her er faktisk tre gamle veier, hvorav den ene, Måbøtrappene, har 124 svinger og 1300 restaurerte trappetrinn! Det er fint å gå fra Måbø Gård til Fossatromma (ca. 2 timer). Det går også et lite tog mellom Måbø og Fossatromma midt på sommeren (medio juni-medio august).

Like nord for den nye veitunnelen kan du se Norges høyeste vannfall, Vøringsfossen, som har et fritt fall på hele 185m, en spennende opplevelse for både store og små.

NOVASOL har lang erfaring med hytteutleie i Norge og vi ser frem til å ønske deg velkommen til våre koselige feriehus som sikrer en avslappende og opplevelsesrik ferie i Norge.