Attraksjoner og aktiviteter i Østerrike

En ferie i Østerrike byr på flotte opplevelser for hele familien! NOVASOL har samlet noen av de beste attraksjonene og severdighetene for deg. Hva med en skiferie? Eller vil du bare slappe av og nyte den gode matkulturen landet byr på? Uansett hva du vil, så er friheten som følger med et NOVASOL feriehus i Østerrike fantastisk!

Viktige folkefester/Festivaler

 • Festspillene i Salzburg:Festspillene, som startet i 1920, finner sted hvert år fra midten av juli til slutten av august. Dette er en kulturfestival til ære for W.A. Mozart. I tillegg til festspillene blir det arrangert spesielle barokkfestspill i pinsen.
 • Adventsmarkeder i Wien: Det tradisjonelle advents/julemarkedet på Rådhusplassen i Wien. Julepyntede trær slik du sjelden har sett før.
 • Schönbrunn slott: Julemarked med tradisjonelt håndverk, håndlagne smykker og flott juletrepynt. Det store juletreet i midten kommer fra Norge.
 • Belvedere Slott: Julemarked med julelandsby.
Besøk Salzburg i Østerrike og se festspillene i byen

Skal du leie feriehus i Østerrike? Da kan du glede deg til et stort og variert utvalg av severdigheter og aktiviteter. Under har vi samlet noe av det du kan oppleve på din neste ferie i Østerrike. 

Spesielle attraksjoner og aktiviteter

 • Burgenland: Vinbonde i Purbach: I Purbach kan vinelskere prøve seg som vinbønder . Man opplever hvordan druer blir presset til saft. Etter mottoet ”Opplev vin” leier vinbonden Winzer ut 100 vinstokker til interesserte. Vinbonden lærer bort teori og praksis og assisterer i arbeidet på vinmarken og i vinkjelleren.
 • Draisintur: Opplev Midt-Burgenland med løpemaskin (draisin). Fans av dette spesielle kjøretøyet kan sykle på en 23 km. lang jernbanestrekning fra Blaufränkischland til Oberpullendorf. Sonnenland Draisentour binder elleve steder i Midt-Burgenland sammen og åpner derfor for tallrike nye muligheter for fritidsbeskjeftigelser.
 • Grossglockner Hochalpenstrasse: Nasjonalparkens skjønnhet kan vanskelig sammenliknes med noe annet. Grossglockner Hochalpenstrasse er den mest berømte veien over Alpene og er 48 km. lang. Befinner seg mellom fylkene Salzburg og Tyrol og har panoramautsikt. På veien opplever man alle klima- og vegetasjonssoner mellom Østerrike og Arktis: enger, skoger, setergrunn, fjell og is. Målet er Østerrikes høyeste fjell: Grossglockner (3798 m.).
 • Österreichische Romantikstrasse: Strekker seg mellom Salzburg og Wien. Veien går fra Alpelandskapet i Salzkammergut, over Struden og Nibelungengau, til Wachau. 380 km.
 • Südstreierische Weinstrasse: 25 km lang vinvei mellom Ehrenhausen og Leutschach der det finnes mange vinranker. Idylliske steder er Berghausen, Ratsch, Sultal, Glanz, Langegg, Schlossberg og Eichberg-Trautenburg.
 • Steirische Apflestrasse: Den steieriske epleveien er 25 km lang og begynner i nærheten av Gleisdorf på Wechselbundestrasse (B54). Den strekker seg over fem kommuner. På våren står mer enn en kvart million frukttrær i full blomst og gir dermed regionen navnet ”Østerrikes frukthage”. Det finnes oppslagtavler langs veien som gir informasjon om kunsthåndverk og hvor bønder lager honning, most og snaps.
 • Käsestrasse Bregenzerwald: Alt rundt temaet ost, fra ysterier, osteverter og meierier forener ”osteveien” i Bregenzerwald. Strekningen er på 70 km. Navnet står derimot ikke kun for en enkel vei, men snarere for et regionalt nettverk.
 • Regionale spesialiteter, egenartige stedsnavn med historiske bygg i ”skogsstil”, samt håndverk og tradisjonelle aktiviteter gjør at den besøkende føler man besøker en egen liten idyllisk verden.
 • Mat og drikke: Prøv en ekte østerriksk Wienerpølse, men vær oppmerksom på at de heter ”Frankfurter” i Østerrike. Ellers er Østerrike et eldorado for kakemonser!

Vintersport - Skiferie i Østerrike med NOVASOL

Et feriehus i Østerrike er fantastisk for deg som er glad i å stå på ski og en ren vinterfornøyelse. Med over 800 vintersportssteder har Østerrike mange flotte tilbud til besøkende: 22.000 km preparerte alpinløyper, 16.000 km preparerte langrennsløyper samt mange aktiviteter i tillegg til skifornøyelser: Is-segling og skøyteløp på gjenfrossede innsjøer, is-klatring, trugevandring og snø-rafting. Det finnes selvfølgelig også mange familieaktiviteter.

Lei feriehus på skiferie i Østerrike

Her er et par tips for din neste skiferie i Østerrike:

Populære skiområder

 • Tannheimertal: Skiområdet Tannheimertal egner seg godt for nybegynnere og familier, men her finner du også en FIS-løype (en offisiell treningsløype, svart løype). Vintertilbudet spenner fra snøkanoner og gratis skibuss til after-ski, skiturer, turveier, akebaner, naturskøytebaner, kunstløphaller, istappskyting og kanefart.
 • Kreischberg: Har du lyst til å drive vintersport med solen i ansiktet mens du føler friheten i fjellet? I Kreischberg kan du velge mellom 29 nedfarter for hele familien og spesialløyper for den opplevelseshungrige. En herlig vinter med snøgaranti venter på deg i Kreischberg. Moro og action på løpende bånd!
 • Lesachtal: Vinterferie fjernt fra masseturismen. Det finnes opplyste akebaner, istappskyting, vinterfotturer, skøyteløp eller trugevandring. Den 50 km lange ”Grenzlandloipe” har ideelle forhold for langrenselskere. For de som foretrekker alpint er Golzentipp/Obertilliach-området (1400 – 2200 m.) stedet å være. Området egner seg også godt til off-piste kjøring.

Ønsker du å motta nyheter om feriehusferie i Østerrike? Meld deg på NOVASOLs nyhetsbrev og få siste nytt rett i mailboksen.