Aktiviteter og attraksjoner i Wien

Lei et feriehus i Wien og opplev alle attraksjonene byen har å by på! Wien kan vise til fornøyelsesparker, shoppinggater, markeder, kirker og slott. Dere kan ikke gå glipp av en spennende ferie i Wien, ta med deg familie og venner og lei et feriehus i Østerrike i dag. 

 

Fornøyelsesparker

Wiener Prater: Prater er morsom og hyggelig, samtidig som den er full av ro og ting å se på. I et hjørne finner man alt fra nostalgiske ringspill til en hypermoderne berg- og dalbane med loop. I et motsatt hjørne finner man en nydelig grønn lunge med enger, skyggefulle trær og rolige stier. Moro og nytelse er passende stikkord for Prater.

Museer (utvalg):

 • Schönbrunn slott
 • Schönbrunns zoologiske hage
 • Kunsthistorisk museum
 • Naturhistorisk museum
 • Belvedere slott
 • Hofburg slott
 • Lippizzaner museum (Lippizzaner er hestene ved Den spanske rideskole)
 • MAK – Museum for samtidskunst
 • Sigmund Freud museum
Besøk naturhistorisk museum på ferie i Wien

Shoppinggater

Wiens hippeste innkjøpsgate er Mariahilfer Strasse. Den ligger mellom 1. distrikt og vestbanestasjonen (Westbahnhof). Her finnes ca. hundre butikker som blant annet selger moteklær, sko, smykker og accessoires. I 1. distrikt finner man mange butikker rundt gatene Kärnter Strasse, Graben og Kohlmarkt. Butikkene er gjerne av det litt mer eksklusive slaget som juvelerer, parfymerier og designerklær.

Markeder i Wien

Markedene i Wien er en opplevelse i seg selv. Her viser Wien seg fra sin multikulturelle side. Her blandes wienerisk munterhet med østeuropeisk sjarm, orientalske trekk og sydlandsk temperament. Det finnes nesten ingenting man ikke kan få tak i på Wiens markeder. Det finnes alt fra hverdagslige varer som frukt, grønnsaker og blomster, til persisk kaviar, sushi, indiske tandoriretter, kebab, østers og rundstykker med Leberkäse (en slags kjøttpudding). Wienermarkedene har åpent hele året.

Kirker

Tettheten av kirker er størst i 1. distrikt. Alle og enhver er stilmessig interessant. Eksempler er Stephansdomen, Ruprechtskirche, Dominikanerkirche, Jeuitenkirche, Franziskanerkirche, Annakirche, Malteserkirche, Augustinerkirche, Kapuzinerkirche, Micaelerkirche, Minoritenkirche, Peterskirche, Kirche Am Hof, Schottenkirche, Maria am Gestade.

Slott

 

 • Schönbrunn slott
 • Belvedere slott
 • Hofburg slott

Utkikkspunkt og -plasser

Wien er en av verdens grønneste byer. Selv i sentrum finnes det store grøntområder. Friluftsområder som Prater, Wienerwald og Lobau egner seg godt til spaser- og sykkelturer, samt utflukter.

Hvis man ønsker å komme seg litt ut i det grønne kan områder som Schönbrunn og Belvedere slott, Prater og Lainzer Dyrehage anbefales.

I Wien er det heller ikke langt til strand og elvebredd. Områdene Alte Donau, Donauinsel (Donauøya) og Donaukanal brukes til avslapping, lek og sport. Man kan også ha det hyggelig på strandkaféene, barer eller restauranter.

Kahlenberg er en høy ås i Wien. På klare dager har man veldig god utsikt over byen.

Kom tett på attraksjoner i Wien fra feriehuset

Attraksjoner

Den spanske rideskole. På Den spanske rideskole kan man se imponerende ridekunst. I den berømte Lipizzanerballetten finnes alt fra piruetter til kapriol. Den spanske rideskolen i Wien befinner seg i Hofburg og er den eneste institusjonen verden som har bevart den klassiske ridekunsten fra renessansen til i dag. Hestenes presise bevegelser i harmoni med musikken er et enestående syn.