Attraksjoner i Schlesien

Wroclav: Hovedstaden i Niederschlesien er en av de eldste og peneste byene i Polen. Ved foten av Sudeten-fjellene ligger byen på tolv øyer med 112 broer. På grunn av de tallrike broene og landganger blir byen også kalt for Polens Venezia. Murene i byen taler for seg selv. Domkirken vitner om en tid fra tidlig middelalder, og er en av de nydeligste eksisterende byggekompleksene i Europa.

Jaskinia Niedzwiedzia: Fra feriehuset i Polen kan du besøke bjørnehullet ved Kletmo, beliggende ved Riemekoppe. Dette hører uten tvil til de nevneverdige severdighetene. Den lengste dryppsteinshulen i Sudetenland med ganger opptil 3 km lange, løper over 3 etasjer. Navnet har den fra knoklene fra en fortidsbjørn, som man fant i hulen. Varierte dryppsteinsprodukter og saler av imponerende dimensjoner. Den største er 45 m høy og 60 m lang. For å kunne beskytte disse skattene, ble hulen erklært som reservat. En del av korridoren er åpen for turistene (kun med fører).

Tschenstochau: Tschenstochau i Nord-Schlesien tilhører Lourdes i Frankrike og Fatima i Portugal, og hører til de mest besøkte stedene i Europa. Det er også hovedsetet for den polske katolisismen. Barokk-Basilikaen fra det 15. århundre beskytter det kjente hellige bildet av Den Svarte Madonna. Hit kommer årlig millioner av pilgrimer fra inn- og utland.