Aktiviteter og attraksjoner i Wielkopolska

Poznan (Posen): Viktig handels- og messeby med et rikt kulturliv. Gamlebyen med historiske byggverk og kirker. Prestekirken, Kongeslottet, gotisk domkirke med gravmalerier fra Polens eldste fyrste- og kongeslekt.

Łagów Lubuski: Feriestedet ligger mellom Lagow-innsjøene. I den polske middelalder var Trutzburg hovedsete for Johanniter-ordenen (1347-1810). Denne ordenen bygget en borg i midten av det 14. århundre, som senere ble utvidet i det 17. og 19. århundre. I første etasje støttes det gotiske hvelvet av en søyle. Fra den middelalderske Bergfried kan man skue utover de flotte omgivelsene. Polske spillefilmer blir gjennom ”Lubusker Filmsommer” presentert på amfiteateret ved sjøen.

Gościkowo-Paradyż: I den lille landsbyen Goscikowo-Paradyz eksisterer en barokk abbedi (fra Cisistienser-ordenen) med klassisk interiør fra det 14. århundre. I området rundt landsbyen Lubrza oppstod en spesiell underjordisk gangvei. I det underjordiske fangehullet, i et vernet flaggermus-område, befinner det seg over 30.000 flaggermus.